論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:有點長:同個賓妹關係一直吾錯,算係有商有

原帖由 joeyleong 於 14-02-03 發表
有點長:同個賓妹關係一直吾錯,算係有商有量,因為佢對我b幾好所以就算99同c6對佢有意見我都一直維護佢。 ...
不用再傾,小心財物

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

引用:Quote:原帖由+toutou1024+於+14-02-03+發表

我同佢續約,加佢小小都係正常,後來佢屋企有d問題佢再提出吾做,c6話比多少少佢當allowance幫下佢解決佢困 ...
我Renew工人都無加佢人工,係畀巿價。人人都畀多d人工, 好多工人為人工而斷約,佢地本身既顧主浪費左agent fee加時間,ESP overseas 工人,等左3個月,就咁就畀人搶。工人又覺得自己唔憂做,做老實講,你加左佢人工之後,佢態度、表現有無好左先?所以其他jm先咁著眼係人工度。

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

引用:Quote:原帖由+naomichoi+於+14-02-03+發表

我oversea申請佢黎,我係佢一手僱主。我又吾係搶其他工人,佢同我加約我按通脹加比佢好正常。只係佢屋企有 ...
你唔明我意思,overseas 工人只係最worst既例子,我既意思係如果每個顧主都畀返法定人工,工人就唔會有比較,亦唔會出現你工人見到亞姨工人人工高過佢而態度變差既情形。

toutou1024  完全贊成,樓主唔明個問题出现喺邊度,現在自己就做咗受害者囉!  發表於 14-2-5 18:00
waiyee327  agree ,  發表於 14-2-4 13:23
NOPAN  支持比法定工資, 獎賞另計.  發表於 14-2-4 11:25

子爵府

引用:Quote:原帖由+joeyleong+於+14-02-03+發表

原帖由 naomichoi 於 14-02-03 發表
你唔明我意思,overseas 工人只係最worst既例子,我既意思係如果每個顧主都畀返法定人工,工人就唔會有比較 ...
Sorry, 係姑奶工人

首頁

尾頁

跳至