自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 sunshine135 於 15-10-03 發

原帖由 memelala 於 15-10-03 發表
當年佢學校未興哩d歐遊活動,但我奶奶的確係好多事上曾經自卑過,例如大部分學生都要學樂器,我奶奶有4個仔 ...
樓主講得好似好有理據,但每個人 際遇都唔同。
冇話只行那條路,才有出路。也有好多冇名校,白手興家人大有人在。又不是做生意個個都是名校出身。學識同人相處都好重要,現在人同人相處,溝通同以前已好大分別。樓主c6在屋村長大,以前屋村,以前媽媽放手得好放心,隨便落街玩,唔迫小孩,有兄弟妹一齊玩,所以c6好識同人相處,這點未必是名校教。

99dogdog    發表於 15-10-3 11:23

伯爵府

開心吸收勳章

回覆:wai4919 的帖子

好多普通學校也出名人,也有讀名校因 自卑而影響一生也有。讀到自然好,讀唔到可必強求(不喜勿話)

伯爵府

開心吸收勳章

引用:睇左咁耐結論一個。。好醜命生成~最好命你

原帖由 kicochunchun 於 15-10-03 發表
睇左咁耐結論一個。。好醜命生成~
最好命你奶奶~生4個4個都生性
是,如我咁好命,多多都生

伯爵府

開心吸收勳章

回覆:catsosiu 的帖子

其實我想知樓主是否名校生?只是一味講c6,自己冇提過

如果不是,他也識左名校出富豪,現在享咁褔。咁唔駛讀名校都得。
老公現在又好有米,已是富2代,不像當年爸爸要白手興家,咁少心識左d基層利用阿9仔

伯爵府

開心吸收勳章

引用:其實我想知樓主是否名校生?只是一味講c6,

原帖由 wai4919 於 15-10-03 發表
其實我想知樓主是否名校生?只是一味講c6,自己冇提過

如果不是,他也識左名校出富豪,現在享咁 ...
唔好意思,打多“9”字,唔好誤會

伯爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:wai4919 發表於 15-10-3 13:13 唔好

原帖由 blackgarlic 於 15-10-04 發表
你可以用編輯個function 去改番個post, 費時版主睇錯kill post.
我手機版冇那個 按

首頁

尾頁

跳至