跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 第二胎媽媽請進

我大仔5月就4歲嘍.啱啱返學時,如果,有小朋友唔適應,老師都會抱抱安慰0架.唔使太擔心.OMA舊年返學時,就喊咗三日添.我送佢去學校,都見到老師抱住佢,OMA仲放個頭係老師膊頭度.好嬌咁.頭0個幾日,學校老師都會安排小朋友玩多D0架.
好快我個大仔,就好中意返學啦.一路到依家,返黎仲同我講:"媽媽,我好中意老師笑咪咪,好愛我."

你地小朋友係返半日定全日呀?OMA就反半日0咯,但係今年8月尾就開始返全日.妹妹又係9月頭出世.所以,我安排大仔返全日啦.

洋房

哈囉呀!appleycma.啱啱開始時,都可能會傳染到0架.我係OMA一歲時,就帶佢打過水痘針啦.我係驚會傳染到呢樣嘢.結果係舊年10月到,OMA班度有好多小朋友出水痘,但係OMA冇事.如果傷風感冒,唔係嚴重,就唔咁要.

初頭我都擔心過0架.但係返咗成年嘍,我都覺得滿意.但點都要睇吓平時小朋友0既身体狀況.

洋房

哈囉!appleycma.我0個OMA係5月7日生日呀.佢返天水圍便以利會幼稚園.

洋房

哈囉,小華.我0個大仔,依家就係太得閒.12點半返到屋企.加埋瞓覺,做埋功課,4點兩鐘,工人姐姐開始預備煮飯了.仔仔就睇吓電視,玩吓積木,扭吓計.所以,我就下定決心,俾佢返全日啦.不過,返K1大咗一年啦,小朋友0既身体狀況好強壯咗啦!祝HEI HEI同埋將要返新學校0既小朋友好開心!

首頁

尾頁

跳至