跳至

首頁

尾頁

大宅

hello... 好橋吖...
我個仔都係1月22號出世...
佢鍾意食手指多過食奶咀... 所以0係佢臨瞓果時塞個奶咀俾佢等佢唔可以食手指...
佢依家最鏜意同爸爸, 公公玩... 一見到佢哋就已經笑哂...
我bb個幾禮拜前識轉身... 所以依家要成日昅住佢... 我去過健康院... 姑娘話bb6個月先俾佢食糊仔... 太早驚佢個消化系統未完全develop好...
你bb女依家食幾多奶? 幾重?

原帖由 WHY2005 於 09-6-9 13:36 發表
各位好呀, 我個女就1月22日出世, 佢唔食奶咀呀, 最鐘意就食手指, 有時我就移開佢! 佢好鐘意玩同笑O家, 同家姐玩到哈哈聲笑, 攪到我都笑埋一份...哈哈!
你地阿B而家轉身未呀? 同埋會幾時俾佢食糊仔? ...

大宅

我bb係大隻仔... 上次去健康院果時(4個月)已經8kg重68.5cm長... 體重係97-percentile... 而身高就超過100-percentile... 勁鍾意瞓同食...
我佢懷疑佢幾個禮拜前係厭奶期... 因為一日每5餐入面有3-4餐飲剩2oz(只係飲咗5oz)... 不過呢個禮拜好返啲... 餐餐飲到7-7.5oz...
佢最鍾意同人哋傾計+玩... 又鍾意食手指... 依家識反身就一日反到黑... 對腳又鍾意吔吔吓冇時停...
我覺得要安排吓我哋呢幾個1月22號bb見見面做朋友...

原帖由 WHY2005 於 09-6-10 11:37 發表
哈哈....真係岩呀, 有個好朋友勒!
我個女而家14磅幾, 時時捉野黎玩,同埋EEAA講野, 但仲未識反身呀, 而家佢飲5-6安奶, 有時就可以飲到7安, 你仔仔呢?

我個女好貪玩又心野, 一見到人就要玩, 俾佢攪到個人都攰晒, 我試 ...

大宅

係吖...
我果晚係坐0係你隔離...

原帖由 totoro8218 於 09-6-11 23:09 發表
QRB, 上次你有無去旺角0901媽媽聚會? 你好似係坐我隔離WOH...(唔知有無記錯?)

大宅

let me PM you la....

原帖由 totoro8218 於 09-6-13 00:03 發表
你個陣好瘦WOH, 而你個B都好長肉, 有無FACEBOOK 睇下BB個樣AH, 我個B 5月尾打針有6.34KG中等SIZE

大宅

我個仔都係飲森永0架...
我啱啱發現卓悅有得賣... 仲好抵...

原帖由 lokjoy 於 09-6-15 17:54 發表
我想問各位靚媽咪, 有邊個阿bb是飲緊森永奶粉, 而且在那裡訂購和安全d呢???急用!!!!!!

大宅

哈哈... 我bb遲你個b一日出世...
我個bb都係鍾意食手... 任何嘢(包括手指... 手背... 手臂... 紗巾... 玩具)0係佢個口附近出現... 佢都會用條痢感受吓... 或者索性放入口.... 所以要成日睇住佢... 同埋塞個奶咀俾佢... 因為我寧願佢食奶咀好好過食手仔...
又鍾意反身... 又鍾意大大聲咁講嘢... 好搞笑...
我都開始訓練佢坐同企...

原帖由 榛子果仁 於 09-6-18 12:16 發表
我個囡囡1月21號出世.都仲未同同日出生的bb相遇喎.

囡囡無接觸過奶嘴架. 佢鍾意玩毛巾, 食手指, 食拳頭.
最鍾意望下我地食乜嘢餸.

轉身轉到上癮. 依家同佢練習緊坐同企.

好爛玩, 玩到唔捨得訓, 對住人笑同講野 " ...

大宅

我bb細你個b3個week... 上個月佢8.87kg重73cm長...

原帖由 銀座 於 09-8-19 21:42 發表
我b仔e+ 20磅3安士, 高73cm, 希望下次既聚會會再見到大家啦~

大宅

hello 清清,
真係好耐冇傾喇... 我都冇以前(即係BB未出世之前)上得咁密...
我BB唔係俾個婦科整親手指咁簡單... 而係俾佢整斷咗係左手手臂(屈斷成兩截)....
好彩依家好番... 隻手臂仔連返埋一齊.... 不過活動能力比右手差啲....
算係好好彩....

原帖由 fly2happy 於 09-8-21 21:58 發表

QRB 好耐無傾啦~~

你阿b既進度好好呀,一定都keep到

記得之前你話佢被你既接生e生整親手指?

大宅

係吖....

原帖由 bbmylove09 於 09-8-23 23:09 發表

wah.....咁大獲, 你順產架?

大宅

我0係st paul生嘅... 不過唔關醫院事... 係我個婦科醫生問題... 好唔細心又唔負責任...果度嘅midwives/姑娘同埋兒科醫生都好好... 我bb一出事... 佢哋已經即刻急救佢... (因為我bb一出世果時有少少缺氧再加斷手臂)... 不過我生完bb之後已經超級exhausted所以唔識喊又唔識反應....

原帖由 悅媽媽 於 09-8-28 16:47 發表
你在邊間生ga???甘恐怖ge??
比我會覺得好唔抵, 原本個bb都冇事ga ma, 比個醫生甘搞法, 大個左隻左手都唔知有冇事??甘你有冇喊啊???

大宅

係吖... 佢啱啱上個星期六睇骨科醫生覆診... 照咗x光佢隻手臂仔已經埋咗口... 都叫做好返哂...
真係好好彩遇到好嘅兒科醫生...

原帖由 bbmylove09 於 09-9-1 00:18 發表

咁你bb而家有無事, 要唔要定期檢查?
不過我有聽過人話, bb在順產既過程係會有機會整斷手, 但都會好番, 我覺得好神奇, 原本係真的

希望你bb健康快樂成長! ...

首頁

尾頁

跳至