3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

JoanJJJ 發表於 16-6-4 00:05
住屋苑,D食蕉ee 行過就話:乜你重甘奀架,好煩

完全明白!我囝3歲四個月14.2kg, 呢d說話我真係由細聽到大...成日叫自己唔好理人哋講咩...但係次次聽完都會唔開心幾日

大宅

JoanJJJ 發表於 16-6-8 09:31
有時行過都吾多想同D食蕉打招乎,就係怕熟左小小,D食蕉多野講

有D食蕉重係甘拉住我,話你個囝肥D重靚仔:t ...

以前佢細個時d餐廳阿姐走埋嚟問我個囝食咩奶粉, 我話食人奶, 跟住佢話冇理由...食人奶應該好肥wor...我笑一笑...佢重要repeat講多幾次...攪到我成餐飯都冇晒胃口lor...
大個時就俾人走埋嚟問佢喺咪食好少/唔食嘢...真係唔知點應呢d人好...其實佢食嘢個量好正常...體重一直都係keep住出世時嘅25%線正常咁向上升...
我真係成日都覺得好無奈, 條街d人成日都唔知點解咁煩...人哋個囝都唔知關佢哋咩事, 我哋養人又唔係養豬, 身體健康咁ok lor, 小朋友太肥都唔係好事

大宅

Soskcc 發表於 16-6-12 23:47
我都覺得好煩!個仔又係成日俾人話佢仲乜唔食多d飯咁瘦⋯⋯其實真係好無奈,阿仔正餐食得好,用普通碗都食 ...

Same case here....叫食多d飯都叫做好聽d吖...我遇到嗰d人係直接同我個囝講話佢一定係食好少嘢/唔食嘢!!激到我真係爆血管!!

首頁

尾頁

跳至