婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

kate0403 發表於 16-1-15 17:51
當你發現靜係得你買野食既時候。。。你無買 個雪櫃真係空架
買個細雪櫃入自己房啦~~~

子爵府

kate0403 發表於 16-1-15 18:04
我老公都係咁講 我心大心細 比佢屋企人見到好似唔係太好 好矛盾haha

佢地唔係咁既款就話唔好姐~~~~
去到齋食唔買既~~~我真係唔會理佢地囉~~~~

以前未結婚前~~~~我老公同呀哥住又係咁~~~我見個雪櫃空空咁~~~咪買d野放入去囉~~~都預左佢呀哥會食既~~~

但預還預囉~~~佢呀哥仲狠過自己買囉~~~一日可以飲晒成pack6盒菊花茶/檸茶~~~當水咁飲~~~買左公仔面/杯面就住忽然半夜想食都唔洗落7仔買啦~~~點知又係我同老公一個都未食就巳經清倉~~~零食就更加唔洗講啦~~~蝗蟲過境一樣~~~寸草不生~~~

從始我就收晒入老公房~~~仲要入屋時咪俾佢見到添~~~驚佢見到入我老公房拎~~

子爵府

xavierma215 發表於 16-1-15 19:26
唔係鎖門呀
係個雪櫃要上鎖呀
咁鎖門緊要d~~~因為人地咁不分你我咁拎你d野~~~睇怕間房多野拎過個雪櫃~~~

子爵府

Bobo113 發表於 16-1-15 19:23
最憫要食果時冇得食,好心都剩返D比人食吖,冇家教兼衰格,駛乜比面,直情買個細雪柜放系房,返工前銷門添 ...
當初就係諗住半夜想食時唔洗落7仔~~~超市又平d~~~特價時可以入定貸~~~
點知到頭黎一樣係想食時冇得食~~~又係要落7仔買~~又係要買貴好多(7仔巳經貴d~~仲要超市買左果舊錢)~~~

子爵府

二小姐 發表於 16-1-17 09:34
佢食晒d公仔麵,我無買

C6「老婆,無晒公仔麵喎」

老公都仲可以有計~~~~拎佢d錢去買~~~夾佢去超市搬~~~
其他人錢又唔出~~~夾又夾唔到去搬~~~

首頁

尾頁

跳至