婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

classical 發表於 16-5-4 14:21
真係好唔明白,新抱係全職媽媽無做嘢同住係你樓上你就認為佢一定好得閒同有責任照顧你,這是甚麼道理?

你 ...
道理咪就係洗你唔洗俾錢~~~請工人要俾錢呀麻~~~
就算你唔係全職媽媽~~~都想盡辦法洗你架啦~~~除非佢食你唔住~~你唔俾佢洗既姐~~~

子爵府

hobby 發表於 16-5-4 14:44
我就係因為唔想做阿四, 原本想做全職媽湊囡都放棄咗
要洗你既奶奶唔會理你返工定做ftm~~~就算你要返工~~~你一收工/放假咪開始洗你囉~~~

子爵府

子皓媽媽 發表於 16-5-4 21:43
最討厭係話請工人居然話語請,自己又搞唔掂
因為係果d奶奶心目中~~~係應該果好得閒既新抱搞掂呀麻~~~~
果d奶奶至鐘意講~~~人地點點點~~~佢以前點點點~~~點一個湊幾個~~~點照顧一家大細七八口~~點又返工又照顧頭家~~~~

家陣你有幾辛苦幾唔得閒~~做少少野都依依哦哦~~~要請個工人返黎幫你手???~~~你冇睇錯我亦冇寫錯~~係「請工人幫你手」~~~

因為照顧佢係你應份做~~~所以唔係請個工人俾佢~~~係請個工人幫你手~~幫你照顧佢~~~所以係你搞唔掂先搞到要請工人~~~係你晒緊佢仔女d錢~~~~

子爵府

classical 發表於 16-5-5 00:36
睇完真心笑咗出哩,如果佢真係咁嘅心態,最終只會逼走個新抱.
逼唔逼得走就係睇~~~~唔同人既忍耐度啦~~~~
就算係逼走左~~~佢地都唔會認為關佢地事~~~所有問題都係個新抱有問題既姐~~~

子爵府

RockMusicLover 發表於 16-5-5 13:14
呢句好討厭,我試過同我奶奶睇醫生,睇完食左藥無咁快好,佢又心急,同d仔講「佢介紹果個醫生都廢既」自此 ...
我奶奶一樣~~~~
做完永遠要俾佢依樣果樣~~~厭三厭四~~~~講親乜都好似我要害佢/呃佢咁~~話冇可能~~~

但轉過頭佢就將我講既去問人~~問完發現係岩啦~~~就當佢自己第一手資料~~~我乜都唔識咁返黎教我/同我講~~~

睇醫生又係咁~~~同佢睇過幾次~~~有次人多冇位預約唔到~~~都可以話我唔識預約~~~先預約唔到喎~~~
預約都有唔識???唔識既話上幾次你點約到睇???
至頂引係佢同個fd講我唔識預約~~~叫佢個fd教我點預約~~~

既然佢樣樣都識~~~樣樣都咁叻~~~~我就乜都唔識/乜都唔知/乜都做錯既~~~~咁就以後都唔好幫佢做d乜~~~~無謂吃力不討好~~~~

首頁

尾頁

跳至