論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

wah HK$4800 really expensive~~

I want to know who are SO stupid to group them as 列入最低工資

大宅

why we can't complaint 白痴政府 to reduce below HK$3580....??? Do you think US$450/monthly is best price for maid??

how to 信去d 立法會議員度, 罵到佢返艇! ??

I want to say something to 白痴+無能政府 ....

原帖由 Queenie_0012 於 09-4-28 13:59 發表
痴線! 4800? 佢地憑咩呀?

食我住我. 仲要包埋佢地醫療, 人身保險.
我請個鐘點, 一星期五日, 每日4個鐘先 $3300!

最低公資保障本地居民, 關佢地咩事呀?
咁包閉, 咪黎hk 做囉~
依家 $3580 已經係鄰近國家超高啦. ...

大宅

my husband always said to bring baby to office. 放入個o急度拎番工司既檯底養

原帖由 mylulu007 於 09-4-28 17:34 發表
大家要著手唸唸唔用工人, 可以點安排D囝囡了。

我呢 ~ 大囡轉全日, 細囝放入個o急度拎番工司既檯底養......

大宅

佢薪金 = 1580

原帖由 bbfish1992 於 09-4-29 01:30 發表
快D落實啦!
我計過條數,我有so,but maid姐無so
maid姐每日工作8hr(6am - 9am & 5pm -10pm,依家都係係我在家時才工作),5天工作; 8x33x20= 5280
伙食(基本三餐1500)、租金(半個房,收順D2000)、水電媒(200) = 3700
佢薪金 ...

首頁

尾頁

跳至