跳至

首頁

尾頁

別墅

到時記得

別墅

回復 3# floraykw 的帖子

或者我都可以幫手的

別墅

回復 7# yoking615 的帖子

咁唔知幫手媽媽係唔係全部都有fb又或者email組一個group先,係果度慢慢傾先,如果係度你一句我一句都真係幾亂咁.等幫手媽媽真係傾到實則d方案先對外公報,再諮詢大家,會唔會簡化d呢?

flora你有齊我哋資料,不如你開個private group等我哋傾咗分工先呀!咁樣好唔好呢?

別墅

睇唔睇到邊個改架?!

別墅

回復 1# yoking615 的帖子

Yoki你做主幹呀!你有多d idea,我都贊成用fb msg傾,一來大家add咗大家對對方都有d初步了解,好似有d保障同驗證是否真的是4月媽媽,二來有文字紀錄,唔會亂又可以清楚整個流程,免除誤會同爭議.

咁flora你是否已add咗有關之幫手媽媽呢?

別墅

場地...我係某一度搵到以下資料:
1)荃灣愉景新城兒童街 - 詳情可致電:29402228.
2) 中環貓貓餐廳
昭隆街, 盤谷銀行大廈19/f.
tel: 28680959
3)尖沙咀 - 富豪九龍酒店
4) 沙田snoopy 主題公園
5) Rudy Tuesday
6)香港基督教青年會 (港青)
香港九龍油麻地窩打老道23號
2樓 水晶廳(Crystal Room)
有地墊可租,請打27719111(顧小姐)
7) Fat Angelo's
8) Pizza Express
9) Hong Kong Jockey Club
10) Eaton Hotel
11) Panda Hotel
12) Ocean Park
13)九龍富豪酒店
14) 綠野仙蹤
15)QQ Club - Maximall in North Point City Garden basement,member of the club,50 people,$6000
www.qqclub.com.hk
16)大埔小白露
17) YMCA (TST)
18) Casual Feel 電話﹕2882 3884 陳先生
19) 童軍總會
20) TCBY in Taikoo Shing
21) Bananaleaf Cafe, North Point (about $40 per person)
22) CCC 會, Causeway Bay ($1,800 up for 30 persons)
23) City Garden Hotel
24) Little Gym, TST
25) Wise Kids, Cyberport
26) 美麗華酒店 (有小型遊樂場提供)
27) 冒險樂園
28)君豪會
29) 九龍木球會 Kowloon Cricket Club
30) 黃埔博藝會
31) Ho Man Tin Sports Complex Restaurant around $50/head, there is a children playroom and outdoor playground
32)樓上Cafe, 全部有升降電梯, 下午Party收費一般$50-$60, 可以填下列form, 有專人回應各位查詢:
http://www.up4food.com/toSubmitQuery.do

別墅

咁多人應該都係酒店多

但有一個問題就係bb膠地墊,要有爸爸媽媽有車先可以車到場,仲要肯借出先得,如果無地墊就無得玩爬行大賽...

我有冧個車一塊超大布....

又或者夾多d錢,搵專攪party的公司....

禮物係tb買...

又或者設計一份party獨有紀念帽帽,買無乜款平平的帽,設計一個圖案車上去,每位bb有一頂......

e+每個媽媽都可以俾d意見,咁幫手媽媽就可以參考吓,然後揾資料

以上係我意見

別墅

如果中心點應該都係油尖旺
3)尖沙咀 - 富豪九龍酒店
6)香港基督教青年會 (港青)
香港九龍油麻地窩打老道23號
2樓 水晶廳(Crystal Room)
有地墊可租,請打27719111(顧小姐)
10) Eaton Hotel
17) YMCA (TST)
19) 童軍總會
26) 美麗華酒店 (有小型遊樂場提供)
30) 黃埔博藝會

唔知其他媽媽有無其他選擇呢?

別墅

各位媽媽好呀!!!!

為方便我哋義工媽媽做嘢,請報咗名的媽媽記得係28號前入錢,那我們就好計人數及讓waiting媽媽補上呢!

我哋要盡快付酒店按金/覆sponsor出席人數/蛋糕重量(格價)/紀念品數量/禮物/遊戲/程序安排/排枱位..........好多嘢要攪啊!!!

乜都要等人數確實才可行下一步.....

我們義工媽媽有限,有些要返工,有些要湊b,所以你們盡早落實,我們便有多些充足時間安排計劃,務求能把生日會做到最好,個個bb都開開心心

多謝大家支持和合作

另外繼續歡迎未報名媽媽報入waiting list,若頭100位未全入數有餘額,waiting可補上,我們預80個家庭名額,所以好有機會有你哋份架!

別墅

生日會又點少得您!

別墅

喂喂!之前報咗名,因為聖誕太忙碌未入錢的媽媽,快快快快入錢啦!!!!!!!!
祝願每一個小朋友快高長大,身體健康,聽聽話話:)

別墅

起錨嗱!!!!!gogogogogo:lol

別墅

Flora辛苦你了,放咗工仲要處理生日會事宜,咁夜都無得訓,希望其他媽媽支持啦!

報咗名未入錢嘅就快d入錢啦!

而未報名嘅3/4/5月媽媽就立刻報名:)

flora真係好有心的,希望大家多多支持:)

5月1日齊齊慶祝寶寶一歲啦!

原帖由 floraykw 於 11-1-7 02:10 發表
1) 報名序號 01-101 的 4月BB家庭 - 付款限期已過, 如果想再參加嘅話, 就麻煩大家重新email 一次申請去 [email protected]排waiting list 喇!

2) 報名序號 01-101 的 3月/5月BB家庭 & 報名序號 102-119 的 waiting ...

別墅

未報名旳BB快d報名啦!我哋會安排一輪輪收錢方便記錄.

我們預80-100個家庭齊齊參與:)

未入錢的快快入錢,未報名快快報名

愈多BB就愈熱鬧開心啦!

因為我哋要短期內計好人數,隨即安排其他細節架啦!!!!!

大家都想生日會當日安排好d架,所以大家的合作,我哋就可以加快步伐,咁就有多d時間安排當日事宜...e.g.蛋糕,遊戲,禮物,座位,場地佈置....好多嘢架

5月1日見啦!!!!!

別墅

祝願個個寶寶兔年健健康康!

原帖由 DalaDala 於 11-1-29 18:40 發表
bb入左院, 我陪足佢一星期, 剛剛先出院, 又安排唔到人入$。 雖然有d失望, 但冇辦法啦, 多謝搞手媽咪, 希望各位玩我開心d。

首頁

尾頁

跳至