烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我次次買都係2kg,因為信唔過佢地d衛生(其實度度都係),自己可靠d。

同二記比,我去佢度貪佢d分可以冇限期,同埋價錢差不多,不過有d野都係要去番二記買。

佢地今次真係做得唔0岩,重量有出入應該磅一磅再計番價錢,而家因為懶做依一步就衰左(仲要衰左都唔補鑊)。
盡我一己之力,發放正能量!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 amypekkle 於 08-3-13 12:12 PM 發表

召藥師,
二記上年已經轉左, vip的分係可以冇限期咁儲. 同埋二記的野普遍係平過其他蛋糕材料店的.

咁即係我原本唔係vip,買野個d分都可以無限期儲?咁做vip有冇限期?我記得以前要年年續,根本我買唔到咁多錢野。

thanks~

[ 本文章最後由 召藥師 於 08-3-13 12:54 編輯 ]

超級版主

原文章由 amypekkle 於 08-3-13 01:05 PM 發表

召藥師,
如果本身未係vip, 買野儲做vip的分有效期都係半年.
但如果做到vip後, 買野儲的分就無限期.
--我係睇佢網頁度理解的. 我都知以前要儲分續vip, 但而家唔使了.
click here for 二記's notice

不過半年要買$10 ...

唉!我唔係vip,冇計,只好繼續幫襯cl,半年買1000蚊喎!俾一年時間我都唔得啦!我次次去都只係買yeast、吉士粉、cream cheese、甜/淡cream,真係豪唔到1000蚊出黎

超級版主

原文章由 amypekkle 於 08-3-13 01:16 PM 發表
半年買$1000又或者一次過買$800真係好難架.
所以真係要夾多幾個朋友至得.

我公司的同事佢地都係幾個人夾埋買才做vip. 我經過一輪研究去邊度買焗爐後決定在二記買, 再一次過買左$300材料+少少工具來做vip.

...

咁妳有同事或朋友交份買又幾好,我就冇friend鍾意整餅,只好慢慢儲分。

二記d貨真係多好多,有d貨仲會平d添,不過我買個d 奶類產品兩間ge價錢差不多,所以去信和買貴野(cream cheese、whipping cream、甜cream),去二記買信和冇ge野(吉士粉、平包裝盒、平yeast等)。

首頁

尾頁

跳至