自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 ntefamily 於 08-10-17 04:08 PM 發表
超市無減, 連肉擋都無減喔,

李生間pk減左好耐喇!我買瘦肉同梅頭都係$24.x 一斤。
盡我一己之力,發放正能量!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 ntefamily 於 08-10-17 04:47 PM 發表

百佳好似用LB計, $24/LB = $32/斤

唔係,我今日買個d瘦肉係21蚊一磅計,唔係冰鮮。

超級版主

原文章由 KITKITDaddy 於 08-10-17 04:51 PM 發表

Sorry.... 您要睇清楚究竟係一斤定一磅喎!! PK 好早將單位由斤轉做磅, 搏主婦睇唔到同唔識計喎!! mouth:mouth:

PK = 奸商表表者

我知,所以我先會咁講。

初初加價時好衰,平時用斤佢轉磅,搞到買左貴野都唔知。

超級版主

sorry!係我發雞x,係冇轉斤,不過係長期85折,所以21蚊磅,即27.x一斤左右。

[ 本文章最後由 召藥師 於 08-10-17 17:20 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至