自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我屋企近兩日發現d蟻出哂來(未成年蟻后都見到),原來佢地大搬屋。依動物本能來看,應該好快會轉冷。今日好乾燥亦涼左好多,大家要預備定d冬天衫喇!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 seven_cola 於 10-10-5 01:29 PM 發表
我今朝湊女返學都要著外套,c6就凍到縮縮下
但阿女夜晚訓覺仲要開冷氣

我對仔女依兩晚要蓋被,不過係開住風扇蓋被

超級版主

原帖由 尼古丁 於 10-10-6 03:03 AM 發表
未成年蟻后點認呀

大隻三倍有多,腹部飽滿。
因為照計蟻后唔會四圍走,行得走得多數未成年而預備自成一家嘅未成年蟻后卦(我估:mrgreen:)。

超級版主

原帖由 小倩 於 10-10-5 08:51 PM 發表
上2星期已經出動咗啦

係就係一早已四處張羅食物或地方,不過係近兩日先搬得咁凶,直頭成個族大遷徙,我屋企條蟻路係由大門口一直到我房門附近,超過10米。mouth:

首頁

尾頁

跳至