自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

每次見到會員起衝突,版主都唔想第一時間介入,希望雙方和平解決,唔好令會員覺得版主事事干預,誤會我地禁制言論自由。

但事實上,唔係人人都能做到,每每因自己認為無傷大礙的說話而觸動了對方的情緒,傷害了對方。對方不忿,繼而針鋒相對,互找對方的缺點或過失來挑釁反擊。

版主都係人,唔係警察,亦唔係無情。每次處理會員罵戰封戶都好唔安落,尤其係老會員起爭執,覺得每次出手好似在傷害與'朋友'的感情。我希望大家都能互相尊重,好好利用BK依個平台滿足自己正面的需要(求助、尋求支持、分享、結識朋友、尋找有用資訊等)。

呻完。
盡我一己之力,發放正能量!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

多謝各位!
我尋晚訓唔著,又做3、4仔(即3點幾4點先訓)。
我要學會唔好咁上心,否則真係會忽略老公同仔女,影響家庭mouth:
但點都好,真係好希望BK討論區保持和諧(唔係河蟹呀mouth: ),我自己上BK除咗打發時間外,最重要係學識咗好多嘢。正因我在BK有得著,所以先想為BK會員做番D嘢

超級版主

原帖由 KT0603 於 11-2-18 01:54 PM 發表

唉! 好多謝你. 我都有回應類似嘅說話,仲講咗好多次TIM. 所以尋日俾佢鬧完那一刻,我嬲到立即喺佢臉前打俾老闆,同佢講放咗隻狗去(悔氣說話),佢係咁話以後唔駛我理,叫那男同事攪就得啦......
係,頭彩係攞咗,但又如何, ...

做得妳個位,真係好多時都要硬食唔少冤屈。唔好喊! 錯不在妳,我精神上支持妳,大家都願意聽妳呻! 正如我發帖呻都有會員俾面,縱使我之前嘅付出係白費

超級版主

原帖由 KT0603 於 11-2-18 04:10 PM 發表

真係好多謝呀! 我都呻到樹葉都落,但都知對件事無咩幫助. 算啦! 道不同不相為謀,怒髮衝冠先唔記得呢句說話姐.
我成日都同自己講,對人好似對塊鏡,你對住塊鏡笑,反射過來的倒影就係對住你笑,對正塊哈哈鏡咪 ...

因為冇炒過d材料呀! 用少少油炒一炒再煲,香好多之餘,亦因有油,茄紅素好吸引得多。
怕肥加一、兩片香葉bay leaf,亦當堂唔同哂

超級版主

原帖由 KT0603 於 11-2-18 04:36 PM 發表

笑一笑世界更美妙~妙!!!
心情麻麻哋就唯有苦笑囉! 好過流住眼淚餸飯.

超級版主

原帖由 KT0603 於 11-2-18 04:55 PM 發表

同意呀! 但現實生活中,就係過了年我照鏡見到自己岡咗好多,無得靚爆鏡呀.

近年經常做夜鬼上bk,偶然仲會忍唔到口食宵夜,而家條腰mouth:......坐0係度d腩肉一截截,出街'攬'腰包好唔自在

超級版主

原帖由 edea 於 11-2-18 05:39 PM 發表
廚神召

忽然記起塵封既一段往事: 細個時阿姨帶我同表弟去超市, 買左好多材料自製羅宋湯, 佢仲話我知加茄膏會好好飲.

果日真係好期待, 等阿姨煮完, 好香, 但一飲入口, e....奇怪.... 好淡, 完全唔岩味.. ...

加茄膏係濃味好多,不過減肥就唔落
炒過真係唔同味有牛骨煲(如牛尾),加埋香葉,真係諗到都想

超級版主

原帖由 celavie 於 11-2-18 05:50 PM 發表
兩位版主

人善人欺天不欺!(就算墨魚版主自稱惡,觀其過往言行, 都係伸張正義,都不算惡言相向。)

支持你地!

召版主,
我要順道講多謝, 你教其他人煮菜, 種植的心得,我都有偷師! ...

請各位要多多支持烹調錦囊及種植園地! 我一個人知識有限,要靠大家多d入去分享心得!

超級版主

原帖由 YongXin 於 11-2-18 06:03 PM 發表
嚇得我丫,立眼以爲睇到個閹字

衰鬼

超級版主

原帖由 miriam 於 11-2-18 06:01 PM 發表

呢度係 open forum 已經好好~~~~

回想起 bbs 年代, 幾個 bbs 入面都會係識既朋友, 試過唔少次因為私人恩怨嘈到拆天, 出手調停叫 stop 又唔理你, 最終要大砍........... 個種兩邊都係肉既感覺, 比起呢度更難受. ...

朋友都傾到反面mouth:

超級版主

原帖由 kcityma 於 11-2-18 06:08 PM 發表

"阿召教室"邊度有得睇呀?我好鍾意飲羅宋湯架唔該.....

無呀,邊有教室,blog都懶寫,中哂bk毒

首頁

尾頁

跳至