跳至

首頁

尾頁

洋房

冇得選擇喎 .

原文章由 ckkckk2003 於 08-11-18 17:20 發表

開學前我都有問過校長點解A班20人但B班得13人,佢話B班既中文老師唔係長註班房嫁,佢間中會過4歲班度幫手,所以人少d喎..
咁即係B班既學生聽英文會多過A班啦...我地做家長報得佢地雙語班既都係想咁姐....but被編到A班 ...

洋房

吓 , 得2個入李小咋 .
我都覺得激活失去咗入李小的優勢 , 係多間幼稚園open day , 有介紹升小一的出路 , 我留意到大部份幼稚園有9 個入李小 , 連元朗某某都有9個 . 點算 ???

原文章由 ckkckk2003 於 08-11-21 21:08 發表
24人添呀 . ...咁請問I4B幾多人呀?
依家I5B得13人仲係英文老師添喎mouth:,佢地好似得2個小朋友升得入李小only,咁就証明到佢地個"優勢"都唔係咁使得姐

I5B其實都巳經有個中文老師啦!上次校長 ...

洋房

咁都好d , 詳情星期三聽完講座再諗 .

原文章由 yeewaibb 於 08-11-22 12:14 發表
根據今日學校所講, 10/11才會推行雙語class 全日制, 即09/10及以前的class都不會受影響.

洋房

都好D .

原文章由 lubelubehk 於 08-11-24 13:41 發表

更正.. 應該係I5B有兩位學生既名响李小收生名單中,都仲未計I5A 同主流班...仲會有D係後補呢! 4歲班既家長們來年會收到一張通告話比你地知今年5歲班既升小結果...到時大家就清楚最後有幾多個可以入李小嫁啦....

FY ...

洋房

Thanks.
諗得太多 tin.mouth: 2年時間 , 到時唔知點改變 .

原文章由 bebeyan 於 08-11-24 22:23 發表

不過據知激幼有些家長已轉左軑, 佢地話現在李小不太好(因朋友讀過)),我聽到就有2,3位家長講多數會想讀返激小. 話激小英文程度好,又有小提琴學, 唔洗另外比$$出去學,計返條數差唔多wor.

另前年入學時聽前校長講, ...

洋房

你真係好彩.... 咁都中 .
點都要先回覆 , 講出事實 , 睇下法官有冇通融 ,
唔得再想辦法 .

唔有太擔心 , 或者唔係你諗得咁灰呢 , 總有辦法 .

原文章由 moondream3003 於 08-11-27 16:54 發表
求救 - 收到陪審團通知書

可以點呀! 要湊仔架ma. 如一個唔好彩要數天點算呀! 我囝仲飲人奶架. 又無人幫到我. 我唔想放下Samuel呀 ...

洋房

moondream,

俾律師選 , 不如著得師奶 d , 或者唔咁易中 .

原文章由 moondream3003 於 08-11-27 16:54 發表
求救 - 收到陪審團通知書

可以點呀! 要湊仔架ma. 如一個唔好彩要數天點算呀! 我囝仲飲人奶架. 又無人幫到我. 我唔想放下Samuel呀 ...

洋房

good luck.

原文章由 moondream3003 於 08-11-28 10:40 發表
等我寫信去申請豁免先. 希望成功啦.

洋房

唔準影相咩 .

原文章由 朱師奶 於 08-12-3 00:26 發表
各位I4B家長,

如想要2/12學校旅行相(係我先生偷拍嘅) ,請留email, tks!

洋房

噢 , i see .
明年我哋都要組成狗仔隊囉 .

原文章由 朱師奶 於 08-12-3 11:37 發表

唔係唔準影相,係因為4歲&5歲班旅行,家長係無得去,所以我同老公偷偷地去到目的地,做狗仔隊偷拍.

首頁

尾頁

跳至