跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 08-2-19 10:40 發表

in our school, they take k1 to k3 children, once a week. it was the first class yesterday, i will try to ask for some feedback as soon as possible~

咁即係學乜架?

珊瑚宮

我都想駿駿搵多d野學..
不過3月尾係easter喎...果個weekend有8成唔係澳門..可唔可以遲d先join?

珊瑚宮

原文章由 monzilla 於 08-2-19 17:53 發表
我5月都想同囡囡去旅行,我諗可以同個導師商量下時間,但現在我首先想計下夠唔夠小朋友(AT LEAST 6)一齊上,咁如果5月中先上課,有多少媽咪會參加? 請回覆. ...

咁要計堂數喎...因為5月中先開始...好快就exam同summer....我會去旅行丫...

珊瑚宮

咁係星期六幾點上堂先?因為駿駿sat既2.45至4pm有英文班要上

珊瑚宮

有得試堂?我又想去..不過我唔識去tis喎

珊瑚宮

全英架?咁佢講既英文會唔會好深架 我怕我跟唔到..我d英文好...
有冇邊個媽咪英文好勁架??可唔可以幫忙翻譯架?
如果冇....我要再諗諗先

珊瑚宮

我都去demo class丫
月希 + 駿駿 (一大一小)

珊瑚宮

原文章由 MegumiSan 於 08-2-21 15:19 發表

my helper said she is Indonesian.

係?
不過我諗住都係去試下先..唔好既咪唔上堂囉...
好既又聽得明既都冇所為啦..比小朋友學多d野嘛

珊瑚宮

原文章由 MegumiSan 於 08-2-22 10:44 發表
:;pppp: :;pppp:
我helper h好搞笑。

佢話﹐"Mami, 我地D helpers 日日都喺toyroom載歌載舞架啦。

我地都開間 Kinderdance 啦。”

哈..哈..佢都幾好諗頭架喎

珊瑚宮

原文章由 caracol 於 08-2-25 17:51 發表
搞錯, e +先黎話要+ $ >o<

仲要係貴 $200, 我點同d fdr 講喎

Dear Parents,

I have to apologize that I have to amend the price for the Kindermusik Family Time, as the cost for At Home Material plus t ...

我岩岩check mail先見到....

咁去完試堂真係要好好再諗下先得囉

珊瑚宮

原文章由 SY_Mom 於 08-2-26 01:52 發表
月希,

as chun-chun is already 5, i'm not sure if he'll like the Kindermusik class as it's mostly for the younger kids.
my boy took a similar class to Kindermusik (at Music Place) for 3-5 yrs old, whe ...

駿駿5歲架啦..即係佢會覺得悶?但係佢話for 0-7歲既?
咁到底係玩乜架?我只係想駿駿多d活動咋....

珊瑚宮

原文章由 caracol 於 08-2-26 10:28 發表
同意呀~

話買野貴左 20% , 你睇,如果就咁計material佢貴左50%有多啦

我最驚係去去下先話冇地方炸

想confirm d 野, demo class 係free gar mar!!???!!

我睇睇下 個demo class, 我又係3月8, 你地又係 ...

佢話demo class最多15人嘛

demo class多數都係free架喎..如果佢唔係...我唔去啦=.=
因為岩岩睇到...sy_mom話佢仔仔上過覺得silly喎....

珊瑚宮

原文章由 caracol 於 08-2-26 12:27 發表
你睇真d張form

佢個到寫住 Age newborn up to 6 years

我g前都明明睇到係7嫁

之前話0-7架喎..
我見佢話up tp 7歲先去咋
如果up to 6歲....我又要諗諗囉...

珊瑚宮

原文章由 caracol 於 08-2-27 11:20 發表
waaa 好清楚 thxs

月希~ 不如我地去左demo先再睇點啦

係丫..係諗住去左demo睇下點..
我之前報左架嘛

珊瑚宮

咁..有冇人可以同我一齊去丫?我係路痴...完全唔知tis係邊丫..所以同我講正面...側門都冇用

珊瑚宮

原文章由 祈兒 於 08-2-28 11:41 發表

月希

的士啦! 快靚正,你揸車油錢都要架啦!

我怕走會難搵的士丫
再講....平日搵的士去都難啦

珊瑚宮

原文章由 hilarymom 於 08-3-3 11:05 發表

月希, 你揾到人車你地未? 如果未我老公可以車...

未丫..其實我有車..可以自己渣去..不過完全唔知tis係邊..

你地住邊頭架?

珊瑚宮

原文章由 Happy小米 於 08-3-3 11:48 發表
月希

其實我地个list係名confirm 有得去?

如果我都有份的話, 你識唔識去澳門蛋?
你到時可以跟住我架車行就得.

澳門蛋係咪即係果個運動場丫?

珊瑚宮

原文章由 hilarymom 於 08-3-3 15:10 發表

其實tis係澳門機場同威尼斯人既中間,你會見到好多綠色building,嗰度係科大,而tis就係入面其中一棟。你開車往澳門機場,再繼續去,向左看,就會見到。
file:///D:/Documents%20and%20Settings/kic/My%20Documents/My%2 ...

你係黑沙灣果邊...咁你都係經友誼橋去架啦...

我住係皇朝果邊...你也都唔順路...

你果張係乜黎架?地圖?睇唔到...

珊瑚宮

原文章由 Happy小米 於 08-3-3 17:14 發表

應該唔係, 澳門蛋喺cotai, 好多site果度.
咁你識去氹仔边道呀?

我識去金都,皇冠同花城...黑沙同石排灣..重有威尼斯...

其他既..可能我去過都唔記得係乜地方囉

首頁

尾頁

跳至