自由報料

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我仔上年summer 5歲半係果度學..今年6歲半我都會比佢keep住學..
上年我都見好多得3歲左右既小朋友 我見佢地都學得幾好咁...起碼上完晒堂..見佢地都識行囉...

學溜冰時段家長可以帶小朋友入去的..幫佢地換鞋拎野.著裝備..影相等....頭一堂得半小時..第二堂開始半小時上堂半小時自由練習...
上堂唔會有乜危險...但係自由練習時..我覺得都幾危險囉..因為大細佬同小朋友都係同一個場走黎走去...小朋友一定成日跌倒..遇著唔大唔細既小朋友行過..一孖一齊再跌..都見唔少..
不過跌下先會識 想比小朋友學咪試下囉..報左名之後佢都會比張注意事項你睇..又有好多溜冰場既coupon..

珊瑚宮

[quote]原帖由 lky2008 於 09-5-12 10:46 發表

我女都想學(未學過架)呀!但佢差唔多9歲喇!會否太late呢?
How much for

應該唔會丫..我見有d10幾歲都有初學....

我唔係好記得幾錢..只係記得一個week上2堂...一共8堂..好似都係幾百蚊架咋

珊瑚宮

原帖由 lky2008 於 09-5-12 11:03 發表

THX. 咁幾時要報名呀(SUMMER COURSE)?我諗住要工人姐姐睇住咋,但都驚dangerous.

5月頭就開始報..因為我4月尾係hk時問過...
上年係婆婆幫仔仔報既..今年佢見我係hk就叫我自己去報..
結果因為依家都係婆婆去報囉...所以我唔sure幾錢

其實都只係係場外睇住...最多扶下小朋友著溜冰鞋係平地行路..不過小朋友有得玩..好多會適應...第二堂已經見到個個小朋友係平地都行到好好..落到場就自己扶住椅仔行去指定位置囉

珊瑚宮

原帖由 雙子媽媽 於 09-5-12 11:07 發表
我亞囝下個月4歲, 佢見到人溜就成日話想學. 不果我一見佢鞋底把刀就怕怕, 驚小朋友跌倒唔識就, 會比把刀戒親, 其實會唔會架呢

報名送冷手套仔...上堂一定要帶...有少少少保護啦
而且一上堂..老師就會教佢地..跌度點起身...手指要收埋等等
重有丫..就算自由練習時間..都有好多好多工作人員行黎行去..扶起d跌倒既小朋友

珊瑚宮

原帖由 yvonne.wong 於 09-5-13 02:11 發表
mega box 學好d, 因為又一城嗰場好多洞, 小朋友經常kick 倒

係架?點解會有洞既?係咪d人玩完先有咋?
因為上堂係上午時間..只開放比學生..
如果真係有洞mouth: 今個summer叫仔仔留意下先得

珊瑚宮

原帖由 lky2008 於 09-5-18 11:13 發表

我都係果晚報左呀!PAID左$710。

知唔知邊樹買護膝,護爭平呀?

係佢果度買..都係幾十蚊咋

珊瑚宮

原帖由 CANDY_SAMSON 於 09-5-18 14:49 發表

我都想帶仔學呀, 不過... 佢八月中先放暑假丫

我仔溜冰..8月11先開始丫..
你趕唔趕到?

首頁

尾頁

跳至