夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

以前唔係咁..依家先係咁?幾時開始變架?

久唔久好似都見你開topic講你點唔開心

珊瑚宮

原帖由 峻峻媽 於 09-5-17 22:08 發表

生左個仔之後佢就開始變啦..
可能我已經冇野做.冇收入啦..
佢開始大男人左...
好似我冇佢唔得..所以乜野都要靠佢
佢知我返唔到外家..我走又唔走得去邊
基本上我真係唔知走去邊..

係呀耐唔耐就出topic呻架啦
因為 ...

即係你比佢睇死左...冇左佢...你就唔掂...
點解你會令到佢覺得佢可以睇死你?
你冇做野之後太就佢?

係丫..呻下有人認同..個心都好受d
不過長期係咁..唔係辦法喎

珊瑚宮

原帖由 峻峻媽 於 09-5-17 22:29 發表
佢對個仔唔算好.亦唔算差.因為佢都唔係好理個仔
個仔由細都大好多野都我自己搞掂..
個仔亦唔跟佢架..就同爸爸去食早餐.我唔去.個仔都唔去
因為佢好惡架..個仔都好驚佢..不過個仔亦唔想爸爸走
佢曾經提出過離婚/就係 ...

唔..我老公都係咁..仔仔由細到大..乜都係我搞掂..
不過我老公會咁..單純係..佢工作忙
佢一得閒..都會陪我或仔仔的..同我出街..永遠會諗下買乜氹仔仔開心..
雖然佢都好惡..但係仔仔好liek佢...

不過我成日覺得2夫婦搞成咁..一定有d問題..
老公冇理由係老婆一轉做全職主婦果日就開始變面架嘛 男人養家...天經地義喎..
係我老公屋企果邊..老婆要返工..你冇野丫嘛..咁都養唔起老婆同仔?所以我地做全職主婦...係佢地既面子黎的...

珊瑚宮

原帖由 峻峻媽 於 09-5-17 22:37 發表

可能係啦..
我有左之後冇做野.全心湊仔,
我真係冇地方走...唔係度住可以住邊呀..
重要既係.個仔講唔想冇左爸爸
我最鍚個仔..我真係唔忍心呀.
我真係冇乜儲蓄...可以去邊
要一個新開始..最機本都要有錢
佢知我冇囉.. ...

即係你一開始就錯左..
做全職主婦唔係問題...不過..
女人唔可以冇儲蓄的
由今日開始...慳d...儲多d..
我見你重話要買冷風機或冷氣...
佢咁都唔肯比...真係撞鬼囉....

比我係你..一開始係佢未變之前就已經成日呻唔夠錢洗.依樣貴果樣貴..其實收4000,儲1000 等佢加碼....
佢比多d就儲多d..女人唔可以冇私己...

不過其實你小朋友都有返學..佢返學期間搵d part time做下得唔得?反正你都係係街等仔仔放學架啦...唔係home..冇人check架喎...

首頁

尾頁

跳至