自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得OK LENS好...
我仔戴左10年了....只係加深左25度...

同埋我覺得我自己揀果間野服務幾好..
10年前..遇著promotion都要13500一對CONS...
第一次去時會詳細講解原理,護理同風險等...
幫仔仔驗眼戴CONS..試下合唔合適...
如果唔合適就只收檢查費...
如果合適係會簽約...說明你知風險...
同如果最後效果不佳..係可以退番3000左右..

之後我仔去學戴CONS..到有CONS大約2,3個星期...
配左5對CONS...大約半年後先配到FIT身的...
可以日間唔駛戴眼鏡...
配第5對時..視光師都講...如果都係要日間戴眼鏡的話..
問我會唔會考慮退番3000蚊..
可能佢再幫我仔配...就要蝕本了
好彩最後都配到...本來我都驚...
因我仔當年都400度近視..又有深散光..
一開始視光師都講左難配..就算佢適合戴CONS..
都未必做到日間完全唔駛戴眼鏡...

珊瑚宮

蕃薯仔媽媽 發表於 22-4-5 22:04
我個女都係難配,又係要用散光鏡。
初初配極都唔fit(睇唔清),有D氣餒,但視光師話唔緊要,配都fit為止, ...

點會冇...半年..
頭2個月每個星期都去搵佢..
跟住隔個星期...
一去就大半日...
我仔果時重有個哥哥陪佢打機....
淨係服務費都蝕晒比我仔啦

珊瑚宮

蕃薯仔媽媽 發表於 22-4-5 22:50

我睇嗰個視光師係唔另收服務費,我個女個個禮拜返去check ...

係丫..每年比一次錢..再包你無限驗眼..
我仔咁多年黎..經常自己去樓下分店驗眼..
有時話除完CONS覺得對眼唔多舒服都會落去check check...

首頁

尾頁

跳至