在職全職

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你好丫...

我記得...之前都有個將軍澳媽咪既topic架..
好似傾左5 pages..之後沉左底...你搵下...up番上黎...睇下大家重會唔會傾下計...

珊瑚宮

原帖由 Manman_2211 於 10-12-2 17:45 發表
將軍澳媽咪們有冇諗住搞下gathering, 識多d朋友仔咁呀?!

係咪你做搞手

初相識...約下去飲茶都幾好丫...公眾地方..唔怕比人呃....大家有得食有得傾計...人多夾錢飲茶又唔貴

珊瑚宮

原帖由 Manman_2211 於 10-12-3 17:36 發表
我做又點話姐~~ 最緊要大家肯出黎架姐~
如果係既話, 下星期二, 12月7日大家o唔ok呀? 我報左名先: (之前book左地方再pm各位)
1. manman_2211
2.

2,4我都唔得丫..我要返學校做義工姨姨

珊瑚宮

原帖由 Manman_2211 於 10-12-4 17:11 發表
咁黎緊個星期三呢?

monday得唔得呢?
wed我要問下老公先..
因為差唔多日子..老公出完trip返黎 佢返黎..我就冇自由
個個week都等佢出trip呢

珊瑚宮

原帖由 Manman_2211 於 10-12-5 11:23 發表
咁姐係聽日架啦啵? 仲有冇邊位TKO MAMA OK 架? 得我地2個咋? 如果係我夜少少PM你啦~~:)

明天我都ok既...再唔係其實飲早茶都得架 送完返學去飲茶...

不過...未收到pm..我瞓囉..

或者等約多幾個先...(我都唔mind 得2,3個人)

珊瑚宮

原帖由 Manman_2211 於 10-12-6 10:11 發表
Sorry呀, 我就係諗住等夜d睇下有冇多d人join, 點知反應都係冷淡.. 如果係既我下午tea都ok架, pm左我contact比你啦~:)

過左今日lunch..我又失自由啦..
老公今日返黎呢....唔知今次佢可以stay係hk幾多日...
快既可能thur或fri都得閒...耐既可能下個week先可以再約囉

珊瑚宮

我依個week都唔得囉...friday先有客...friday前佢都好free.....

珊瑚宮

原帖由 Manman_2211 於 10-12-8 18:56 發表
喂我同CIB約左Fri wor.. 你下午都唔得呀? 咁下星期二又得唔得呀?

下星期二應該都ok既...明天fri就唔得啦

珊瑚宮

原帖由 CIB 於 10-12-11 00:03 發表

你就好喇~好快甩身!
我有排都未見岸...

時間過得好快架咋...
到佢大個要返學時..就唔捨得架啦

珊瑚宮

原帖由 小華 於 10-12-13 17:35 發表
但係要打點少爺d功課, 真係好勞氣架. 我仲要重讀2次.

睇番轉頭, 都係佢地bb時最好, 真係架 !!!

我都覺...bb時最好..3歲前都好....
一讀書...我就見到佢都憎

珊瑚宮

原帖由 Manman_2211 於 10-12-13 18:47 發表
喂月希, 我同CIB今日都出左去同第2個mami tea呀~ 幾開心仲學到好多野呀我, 你幾時得閒join埋呀?

我今日得閒丫...但係我今朝上左黎幾次都唔見你地有online...

黎緊...明天我要去學校...後天我媽搵我飲茶...大後天...我已經唔知老公返黎未 而且...friday...我仔返半日咋...monday返多半日..放長假啦 (不過長假我都可以帶埋我個衰仔出黎既)

不如下次你地有茶聚...打個電話比我啦 我老公唔係度..我就90%可以出黎

珊瑚宮

一係飲早茶得唔得呢?
如果早茶..我就dayday都ok..除左friday

珊瑚宮

原帖由 Manman_2211 於 10-12-14 20:50 發表
我開頭都想.. 不過你知身邊D老人家.... 要幾煩有幾煩... ..
不過我諗住人一世物一世...咪試一次咁大把囉..

我就由一開始就想順產..
反而係我老公..同佢d屋企人..個個想我去私家開刀...
我真係啋佢地都傻..做乜冇端端要比人割一刀喎....

雖然順產...陣痛係好辛苦..但係仔仔出世果一刻..真係一世都幾得..勁勁勁可愛...

珊瑚宮

原帖由 Manman_2211 於 10-12-14 20:48 發表
我都ok架, 睇埋CIB得唔得呀~

如果早餐..你明天9am前打比我丫

過埋明天..我又可能失自由 老公話快既明天返..慢既後天返...
之後22開始到x'mas會好忙就唔返得黎 真係乞人憎..想佢係度既日子佢又唔係度..唔想佢係度時佢又日日都係度

我都話唔返黎hk住架啦...搞到我冇晒自由..想約人飲個茶都咁辛苦..以前我week week去飲茶架嘛

珊瑚宮

原帖由 CIB 於 10-12-14 23:52 發表
飲早茶~ 即係幾早呀

9點零10點...飲到11點左右囉

珊瑚宮

原帖由 小華 於 10-12-15 12:32 發表
月希,

你以前住邊到架 ???

係呢, 你仔仔幾大 ???

我以前住澳門丫....仔仔一出世..我就跟左老公過澳門住...人工高d嘛..
果時好想返黎hk架...年年都話返黎...
但係一住就7年..今年真係返黎...我又唔想囉..因為我老公要港澳2邊走...又完全慣晒澳門既生活囉..
返黎hk....總係有d唔慣咁

珊瑚宮

原帖由 小華 於 10-12-15 12:32 發表
月希,

你以前住邊到架 ???

係呢, 你仔仔幾大 ???

唔記得答你..我仔岩岩今個月8歲囉

珊瑚宮

原帖由 小華 於 10-12-15 17:45 發表
嘩, 咁你咪好熟澳門囉.
如果過去, 一定問你攞定料,
我地一家, 最重要就係食食食.

點解今次咁大決心搬番黎 ???
仔仔習唔習慣 ???

都唔係丫...好似係hk咁..住左20幾年..都總會有d地方未去過或去得少架嘛

搬唔搬返黎..話事權其實都唔係我度啦...年年都話搬架啦...不過今年...仔仔真係大啦嘛...再遲d高小先搬..怕會難搵學校呢...

珊瑚宮

原帖由 小華 於 10-12-15 17:46 發表
同我大仔差唔多大呀, 佢就係10月既.

咁你仔係小三?
我仔小二咋..做大仔

珊瑚宮

我老公今日返左澳門...
咁如果next tues都可能得閒..

不過我都係要睇老公頭呢...如果佢個客又走既..佢明天就會返黎...咁之後話22號先會有客囉

首頁
12345...11

尾頁

跳至