自由報料

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

收到EMAIL...依家129 100M或200M
有MY TV但冇其他野送...

雖然比之前145平左..
但都係比現價貴....

再等等.....

珊瑚宮

LovelyKwan 發表於 20-3-2 13:44
回覆 月希 的帖子

今日call 續約熱線35628228, 續了2年約,佢話呢個係填咗cut form 留客嘅價錢, 係私樓價

唔駛要電話係咪會平D呢?

不過我7月先到期...都重等得下

珊瑚宮

LovelyKwan 發表於 20-3-2 19:34

你仲有幾個月先到期!我估最快都要六月先有平offer 比你 ...
係啦...尤其我根本唔想轉的..
我都怕裝過其他公司麻煩....
就算同依家一樣我都會續的..

但佢次次都一開始貴一貴...拖到最後先慢慢減...
爽快D唔得既?
一係唔好早9個月就通知我...
不如得番2個月先通先我到期...
一黎就比個靚價我...大家唔駛煩...

佢果D都唔知係乜玩法...
佢真係覺得D人會怕麻煩...
佢話幾錢就幾錢去續???
大多數..尤其係我地依D師奶仔....
咪不停格價等你減囉...
你真係唔減...
為左十蚊八蚊一個月..轉台就轉台....

佢咁玩...留番比D大公司咁玩就差唔多...
同住宅客咁玩...咪個個都CUT FORM...
再最低價囉...

佢都開左咁多年...
都同D客玩左咁多年...
係要玩到人反感先安樂?

珊瑚宮

pet. 發表於 20-3-3 18:33
我7月到期,收過3次 email。
最近收過一次電話,但態度欠奉,未 講價錢我已 cut了線 ...

我都岩岩收到電話...
要129...我話比我依家貴...
我依家118..
佢話差10幾蚊咋喎...咁都貴?
又話有D人百幾二百都係咁用...

我話人地唔格價關我乜事?
我冇理由有平唔用..用貴架...

個SALES都冇諗住減價...
係話咁算啦...就收線....

佢地D SALES真係好乞人憎...
個續約政策都真係好乞人憎....

就係依個SALES...
我原本都唔想轉的...
我今晚就叫老公研究下...屋苑重有邊間寛頻好...
平D就轉

珊瑚宮

jllulu 發表於 20-3-6 15:28
我五月尾到期都啱啱續咗喇, 講完一大輪 平均$118 月, 我住嗰度得100m 冇嘢送都算 終於唔冼再比 ...

118..我原本已經係...
本來都諗住原價都續...
但上次果個死人SALES打完黎...
我決定...佢唔平過118我都唔續佢

珊瑚宮

瑤瑤~ 發表於 20-3-7 00:29
你用緊幾多M?
我居屋1000M, 已經係續完再續, 上份約用緊169(未計free左3個月), 無家居電話, 有送mytvsuper
...

我118..100M咋...
覺得夠用就一直有UPGRADE....
之前一直話要145...
上星期左右打黎話129咁上下...

但貴過我依家我都唔想續住...

我都有諗過填FORM...因我都係懶...
等到最後真係唔岩價先填囉...

珊瑚宮

chingnoknok 發表於 20-3-18 10:23
琴日收到電話$115,1000m,要簽36個月,但我無續,我6月到期,想再睇下先

你原本幾錢?115都唔錯丫..重要1000M

如果我係咁既價..我即續唔煩了...

其實係唔順氣..續要貴D

珊瑚宮

chingnoknok 發表於 20-3-18 11:16
我見其他公司有$98,1000m,所以無續,同埋我條氣都吾順,我用左10幾年香港寬頻,每次續約都話見我用左甘多 ...

係丫...我都用左10年....每隔2,3年就要咁比佢地煩幾個月...
我都想岩價快快手續左佢..

貴過出面我唔介意...
但貴過現價我就唔OK囉...

因為如果要轉台果D..
又要搵師父黎換過寛頻既野....
中間夾得唔好有幾日冇得上網重煩...

珊瑚宮

台灣小松 發表於 20-3-31 02:02
今晚續左啦

見個價都算係平過而家

我都續左..119...
佢送瀘水同PILLOW...
再加多個防毒....

同依家貴1蚊..
但多左3樣野...

就續囉..我都唔想煩

珊瑚宮

miriamfans 發表於 20-3-31 09:56
回覆 月希 的帖子

請問你幾時到期? 個offer咁多野送既

7月丫...

其實之前有次129/月
都送PILLOW,同網上商店COUPON...
但我話貴...同其實佢送D野都冇乜用..

今次佢一開始都同上次一樣...
係平左...去到119/月
咁我見...我依家118個月..同119都係差一蚊姐....
我都諗住續架啦....
跟住口多問佢...網上商店COUPON我冇用...
有冇第二D COUPON送??
佢話冇..但可以幫我換瀘水器..重話千幾蚊的..
其實我都冇乜用....但感覺抵D..就要左...
防毒係佢收線前話送埋比我...
咁我話好丫....

但我都只係收到防毒個EMAIL...
重未收到佢叫我去拎PILLOW同瀘水既EMAIL....
唔知依2樣野幾時送?
唔知會唔會等到7月先送呢?

珊瑚宮

miriamfans 發表於 20-3-31 10:04
想問係咩pillow同濾水器呀? 我5月中到期, 網上offer只係$109/ month, 免1個月同$200回贈
...

咁都幾好丫...109個月....
我都想平D...

不過真係好煩....我見到依家差一蚊...就續左佢算....
唔想煩....
見佢PILLOW又話700幾..瀘水器又話千幾....
計落都抵既....

但如果可以...我情願要你個OFFER...
實在D....

因佢送果D野...我本來都冇用的

PILLOW...都係放住先...睇下第二時換...
瀘水器...可能二手放出去

珊瑚宮

allin 發表於 20-3-31 23:07
回覆 月希 的帖子

請問你有冇sales電話?

冇丫..佢打黎架咋....

珊瑚宮

chenliu 發表於 20-4-6 21:17
請問:PILLOW係乜嘢?

枕頭

珊瑚宮

tokeichen 發表於 20-5-10 21:09
HKBN 前幾日仲 send 左 email 黎話自動幫我續左約, 真係激死我 邊有得咁樣 "監人蟹後" 嫁
...
你打番去問佢囉...點解自動續左?
你冇話過續囉....

首頁

尾頁

跳至