自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說二仔之前大病,身體大不如前,咁我就燉d瘦肉汁比佢飮。成個下午喺㕑房整lunch,燉湯,整蛋糕冇停過手。我老公喺個廳同大仔,二仔打緊機,BB就訓緊教。咁我整蛋糕張牛油紙爛左,d漿係咁流出黎,我已經搵個碗接住,但繼續流,咁我叫我老公黎幫下我,佢話等一陣而家唔得閑喎。其實佢只係喺度同兩個仔打緊機,我已經好嬲。跟著佢同兩個大仔(10同8歲,同前妻生)剪指甲,我出黎問佢有冇幫BB剪埋(襯佢訓咗),佢話冇,唔記得咗。我即刻爆左,三個仔喺廳,你咁都可以唔記得阿B,跟住阿B醒左,冇得剪。之後我準備晚餐,叫個C6去整生果比d細路食,佢夠膽死淨係整比大仔,二仔食,BB同我都冇份。我勁嬲勁火滾,真係勁想打佢一身。我叫佢自己出去買外賣,我唔記得煮佢飯,淨係煮左我同三個仔嘅。

男爵府

金黑街矇 發表於 20-12-14 21:23
其實你為咩要嫁佢?
鬼暗眼,時運低

男爵府

cecelc 發表於 20-12-14 21:30
你照顧埋大仔二仔飲食已好好

bb幾大個?佢應該特別照顧bb先係個喎
我嬲佢啫,唔關d細路事。咪係囉,正常正都係顧個B先啦,點會唔記得呀。佢話佢唔識整BB嘅生果喎,切細粒d咪得囉,阿B就黎一歳,比半條蕉佢都識自己食啦。你話佢係咪抵鬧,佢有講sorry,但我仲好嬲囉!

男爵府

柳飄飄 發表於 20-12-14 21:43
題外話,你都係一個幾好嘅後母呀
我就係覺得頂你,我對你d仔咁好,佢哋阿媽都冇我咁照顧佢地,你咁對我個仔?!不過一家人唔應該咁諗,我係嬲佢所以先有咁嘅諗法啫

男爵府

maymay220hk 發表於 20-12-14 21:34
好多時未馴服、自己就激C左
今日真係差d爆血管

男爵府

秋天與楓葉 發表於 20-12-14 23:21
坦白講....
我覺得你對老公要求太高
男人打機係停唔到,所以我唔會喺打機時叫老公幫手~
多謝你,真係要睇開啲

男爵府

puzzledmama 發表於 20-12-15 09:45
係呀,湊咁多個仲要整旦糕,點解要整到自己咁忙呢?!
唔係成日整㗎,襯佢喺屋企睇住d仔先有時間整。諗住自己整小啲油同糖,阿B同阿二都可以食。平時煮飯洗衫教功課湊B都已經忙到死

男爵府

薯圈 發表於 20-12-15 09:51
好同意。

男人同女人對於照護嘅標準好唔同,男人湊b仍有呼吸已ok. 如果女人成日同自己標準要求 ...
佢平時ok㗎,都幫手同阿B玩換片冲涼,吸塵拖地,洗碗抺㕑房。琴日唔知做乜鬼咁鬼衰,叫都唔黎,佢話佢聽唔到我話的啲漿流 緊,滴到周圍都係。

男爵府

薯圈 發表於 20-12-15 17:03
應該係因為你火遮眼,佢鬼揞眼

講下笑咋!你其實已好努力,小事,笑過就算 :funny ...
係呀,嬲完喇,成日鬧交黑面對d細路都唔好。叫佢下次咩都整左阿B先,因為阿B最細,阿大阿二係要開始教佢地自理,唔可以樣樣服待周到。

男爵府

Vana 發表於 20-12-15 17:32
你好好呀,抵讚 唔好嬲

Btw, 十歲同八歲唔使人哋幫佢剪指甲啦 我兩個大嘅都係10 and 8, ...
你d小朋友幾時開始自己剪指甲㗎?我就係咁同佢講,你係要教佢剪唔係幫佢剪,佢話佢地細個唔識喎。大佬唔教佢地,佢哋點會識呀。我印象中我好似一,二年級就自己剪,唔鐘意阿媽幫,因為佢成日剪到我d肉。

首頁

尾頁

跳至