婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

del thx

大宅

自問我真係唔識做戲,叫唔岀依種人係6299

大宅

hkgra 發表於 16-7-8 11:51
只能叫你做好自己,唔好理男家,叫你老公唔好同你講男家事,唔好接觸,
黎睇BB老公要在場,最好坐月返女家坐~同 ...
但佢問我老公係為我而煲,我老公傻下傻下話好,到我睇佢電話發現問做乜代我話好,佢話佢老母之前咁對我地,依加主動問幾時生又要煲,想俾個驚喜我就唔話我知 坐月當然番女家,人地做到咁絕,我仲敢咩

大宅

cream090909 發表於 16-7-8 12:29
其實做到咁都已經唔洗再見啦,亦無咩機會見囉,似乎係你老公仲存在無謂既幻想啫,係到睇得多都估到之後咩劇 ...
好中,佢真係講過有依種父母無得揀,同已經好少見(但人地真係無叫過佢)😭😭😭 佢係希望會好番,未結婚前佢希望佢地知道結左婚後會接受現實,話佢屋企人係錯但我既問題係太記仇,我試過,但之後又會發生第二件事,佢就話我會拉番一開頭既事黎講,搞到自己唔開心,佢又唔開心。

大宅

方方媽媽 發表於 16-7-8 13:02
仲問點做?簡單都不得了啦!咪當自己無99囉.
佢鍾意幾時煲薑醋都得,因為唔關你事,你亦唔會食佢煲既薑醋,佢煲 ...
依加係睇下我點同我老公講,佢成日話我令佢難做,但一生完仲要做戲,我覺得好攰

大宅

方方媽媽 發表於 16-7-8 13:57
平心靜氣同C6溝通,攤開來講,令佢難做的是佢媽媽,如果佢覺得佢阿媽有邊一件事係做得好合理既,請佢講出來啦.
...
佢就係講唔岀 我已經同佢講好,因為佢地圍村大家族,多人到既飯局我會到,但佢地私底下一家做節我唔會到,人前人後兩個樣,我真係怕啦。果次酒樓講數咁叫我落,到第二次見佢係新年,係圍村大棚人食飯時佢對我熱情到我唔識反應,係老遠叫我要坐係度呀又點,但一無人係附近時又即刻黑面神上身唔講野。可能我見識少,依加真係怕左見佢,但生完bb唔通知佢地又係咪講得通?

大宅

hkgra 發表於 16-7-8 14:36
回覆 Celia726 的帖子

一句講晒,叫你老公攪點佢,
我知通唔通知佢話事,我老公都好錫我同時又孝順
不過最近又發生左d事,睇怕我老公都要d時間調整下,有時見佢好鬼可憐,似執番黎咁,未結婚之前佢仲喊住同我講點解佢老豆老母會咁對佢

大宅

docomo 發表於 16-7-8 15:41
比我都唔會食佢d薑醋,都唔知會唔會加料。
唔會掛 我覺得一定有動機先咁做,唔通關心我咩,怕之後有手尾跟

大宅

xavierma215 發表於 16-7-8 16:13
嗰個係你老公個老母就話冇得揀啫

但佢唔係你老母
拍拖時中意佢孝順,發生件事之後發覺孝順未必係件好事

大宅

tansyneko 發表於 16-7-8 16:40
月入五萬都生唔到仔

你6299竟然唔恨抱孫?
佢舉既例子係好笑,我諗得超人先可以生仔,因為依個世界太多菌,bb岀世係受苦62一開始都覺得幾好,唔洗湊有孫抱
之後俾99洗腦,話我地到個bb 6 7歲養唔掂就會要佢地湊

大宅

回覆 ling_198710 的帖子

佢:依個世界好多菌,bb岀世好痛苦,好似邊個親戚個女前排又發燒....我:咁個個bb岀世都易病,會發燒,我以前都會
佢:NO~ 以前d菌無依加咁勁....
我仲可以講乜,佢都係想說服我落姐

大宅

QY08040408 發表於 16-7-8 17:28
你99真係好特別,竟然要你唔要個BB我有個朋友又係嫁圍村人,佢話見親面,佢99都問佢地有動靜未,佢 ...

好羨慕你朋友
最記得佢老母講唔搞野咪得囉,好似搞野都要佢批准咁
佢屋企人習慣依種模式,但我唔係,但我對佢都好客氣啦

大宅

回覆 ling_198710 的帖子

我又無諗過咁答佢果時淨係識喊,覺得好歪理好委屈

大宅

cream090909 發表於 16-7-8 17:52
你要做既唯一一樣野就係:叫你老公接受現實!如果佢要委屈你去成全佢既幻想,叫佢放生你搵個無呀媽生既女人 ...
手心又係肉,手背又係肉喎咁之前過份到一個地步搞到我喊,佢試過爆佢媽一大獲,佢媽一開頭仲死撐,之後話到佢一棟都無,佢媽喊,佢話佢都心痛果隻囉,之後仲隔一日就短訊佢媽講I love u

大宅

回覆 clippy 的帖子

佢叫我坐係度食下野笑下,一餐飯2個鐘好易過,我寧願係屋企煮公仔麵食

大宅

做個靚太 發表於 16-7-8 20:25
笑佢條命咩~壓力大到想喊啦!仲點笑得出呀?!唔好兩個鐘啦~30分鐘,都好似坐左成年咁啦!

...
係!佢如果星期一同我講今個星期六食飯,我心情可以由星期一down到星期六與其話係嬲到唔想見,我係想逃避多d,我覺得見到佢地好無人情味,好冷漠,好無尊嚴,唔主動俾錢又俾人黑面,無做錯事又要睇人面色

大宅

做個靚太 發表於 16-7-8 20:58
我99要面,唔會直接開口叫我埋單,不過要埋單戈陣,佢一定係唔出聲,又完全唔會郁嘅,佢認為,佢係長輩,尼 ...
尊敬長輩係要,但真係老奉到覺得我自己好無尊嚴我有時會諗病左咪真係唔洗去見,不過都用唔得多次依招

首頁

尾頁

跳至