烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 召藥師 於 08-3-12 22:54 發表
同二記比,我去佢度貪佢d分可以冇限期,同埋價錢差不多,不過有d野都係要去番二記買。

召藥師,
二記上年已經轉左, vip的分係可以冇限期咁儲. 同埋二記的野普遍係平過其他蛋糕材料店的.

補充: 儲做vip的分都係要半年內. 但做左vip後買野的分就冇限期.

[ 本文章最後由 amypekkle 於 08-3-13 12:58 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 召藥師 於 08-3-13 12:53 發表
咁即係我原本唔係vip,買野個d分都可以無限期儲?咁做vip有冇限期?我記得以前要年年續,根本我買唔到咁多錢野。

召藥師,
如果本身未係vip, 買野儲做vip的分有效期都係半年.
但如果做到vip後, 買野儲的分就無限期.
--我係睇佢網頁度理解的. 我都知以前要儲分續vip, 但而家唔使了.
click here for 二記's notice

不過半年要買$1000材料都幾甘, 最好就搵到d熟朋友一齊夾買野. 而家d材料, 尤其是奶制品貴左咁多(), 夾埋朋友買多幾次cream cheese都好快做到vip了.

[ 本文章最後由 amypekkle 於 08-3-13 13:16 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章

半年買$1000又或者一次過買$800真係好難架.
所以真係要夾多幾個朋友至得.

我公司的同事佢地都係幾個人夾埋買才做vip. 我經過一輪研究去邊度買焗爐後決定在二記買, 再一次過買左$300材料+少少工具來做vip.

購物回贈研究:
咦? cakes lib 每買$50得1分=回贈$1, 每$100得2分=回贈$2, 初時睇落好似抵過二記買野$1得1分, 100分才回贈$1.
不過再睇真d, 如我冇理解錯: 如果在cakes lib買$49, 係咪冇分? 咁分3次買$40都冇分. 但如在二記買$40三次有120分, 相當於$1.2回贈.
我在灣仔返工, 好多時去二記買野都係<$50, 咁二記的計分制度啱我d.
但如果買野通常過$50, 就cakes lib一定賺得多分d.

[ 本文章最後由 amypekkle 於 08-3-13 13:18 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 alik 於 08-3-13 18:13 發表
我有年中秋試過買豆沙, 麻茸同蓮茸餡做冰皮月餅, 打開個包裝袋, 係又"益"又臭"叔", 之後都未再去過買嘢喇. ...

又"益"又臭"叔" ~ 好恐怖啊!
如果未過食用期限, 我會打電話番間店舖度要求refund.

首頁

尾頁

跳至