跳至

首頁

尾頁

別墅

我上胎係廣華有期比我照結構, 但因為之前book左c+係同一日, 所以無係廣華做
下星期先返廣華, 唔知有無結構期比我, 希望有啦, 因為c+好貴, 平果d又full晒.....唉, 真大鑊

別墅

我oscar同結構都無份做呀!......真慘, 2樣都要自己比$$係私家做
原帖由 siusze 於 10-9-8 02:19 發表
嘩!有二個媽媽同我同一曰產檢!
我都係21/9 第一次產檢!早上10:00!
我oscar係佢到做!
做完oscar.可能姑娘見到我好痛!
所以佢地都有幫我book埋28/9照結構!

別墅

第一次去有照, 因為我無有私家既u/s記錄去
原帖由 TeriAnla 於 10-9-11 11:48 發表
你地做產檢, 有得照u/s嗎?

醫生一開始就話我冇得照, 都冇得做結構.

別墅

我之前問過姑娘, 佢話而家唔駛報"分娩的認識
", 老公都陪產, 不過要事前通知佢地, 如果唔係佢地當你老公唔陪產喎
原帖由 TeriAnla 於 10-10-2 10:17 發表
原來星期六都有更新嗎? 我以為要等星期一.

我想問如果要老公陪產. 係咪一定要上其中一個講座, 知唔知係那一個呢?

別墅

你就好啦, 有得做結構, 慳番一筆
我第一次產檢問姑娘, 佢話呢家只會安排比35歲以上孕婦做, 都唔知係未真
我都唔細, 最唔抵係差3個月就35啦, 啱啱唔合格, 真陰公!
原帖由 hv245 於 10-9-30 20:04 發表
今日去廣華照結構, 好詳細. 個女醫生好細心, 照左超過二十分鐘. 有一個好大TV, 可以俾我同老公一路望, 醫生仲一路解釋, 連邊處係心室, 心瓣, 連邊處係肺, 腎都一路話俾我地知. 我地仲見醫生影左好多超聲波圖, 可惜 ...

別墅

好似開刀唔比陪產架
原帖由 TeriAnla 於 10-10-5 07:59 發表
又幾好喎. 不過我下次去先知需唔需要開刀, 唔知開刀老公可唔可以陪產呢? 下次問吓先.

別墅

咁好既~~
我上胎跟助產士, 可能早產bb(因助產士間接搞到我早產成個月), 今胎跟番醫生, 仲以為第二胎通常唔會跟助產士添, 雖然每次覆診等耐d, 但始終覺得醫生好d
原帖由 NoelB 於 10-10-25 15:42 發表
HELO

想問問, 大家開始準備執走佬袋未?
我上胎都係廣華(0809bb), 已經兩年了, 我完全忘記究竟要執咩....有無人可以俾個list我? 拜託哂! (請email: [email protected]) 謝謝

星期三, 要返廣華覆診, 好開心可 ...

別墅

我個大b係0409, 同你差唔多喎
上胎我35.5週, 2-3日都有m痛咁, 後來痛多左(不規則, 又唔係宮縮又無血), 我擔心嘛, 於是就去左廣華, 即刻比佢送左去產房, 檢查&觀察左6hrs, 無論醫生定姑娘都話我唔似早產, 檢查時, 其中有個姑娘隊個野入去檢查, 跟住有少少血, 我都不以為然, 跟住個醫生巡房睇報告, 問我係未見血入黎, 我話唔係, 只係肚痛, 跟住佢叫番對上果個姑娘黎, 就開口鬧佢, 話佢唔應該隊野同我檢查, 搞到我見血, 果一刻我都無覺得唔妥架, 之後佢地話我未生得, 轉我去產前房, 一過到去, 私就穿水, 拿拿聲話比姑娘聽, 3個鐘之後就生左啦, 快到連笑氣都嗅唔切, 後來諗諗吓, 先覺得係人為過失
原帖由 NoelB 於 10-10-26 09:26 發表

我反而like助產士, 檢查快, 而且次次都係同一姑娘ma
不過, 其實我未試過跟醫生, 所以我都比較唔到邊樣好囉....只係覺得, 醫生就次次都唔同人, 仲有時係男醫生,感覺唔好...

請問介唔介意講點解早咗成個 ...

別墅

我下次係31/1返去覆診, 到時已經38w啦

別墅

我10:40am, 差唔多時間喎!
原帖由 tonywan 於 11-1-25 09:12 發表
hi , same day back to kwong wah for bb checking ah, hope can see u la, my checking time is 11:00am , how about u ah

別墅

有無人知廣華派緊邊隻牌子既奶粉?

別墅

我都係18/2 9:30 返去覆診, 預產期20/2
原帖由 misswen 於 11-2-11 15:26 發表
aiya, I just went there at 1000 today (11/2), next appointment will be 18/2 at 1000, 39.5 weeks la !

別墅

我已經生左啦.........本來預產期係20/2.......阿囡16/2早上出世, 尋日先出院

首頁

尾頁

跳至