自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章

我2月中台北坐香港航空,本身HKA都出咗話只可免費改航點或改期但不可取消,今日收到永安訊息會自動取消及退款我係Expedia 訂咗不可退款的酒店,已經聯絡酒店他們說我可以退款叫我2月8號前通知Expedia 申請退款,已經email左佢但唔知佢哋2月8號前做唔做到我個case
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

伯爵府

虎到金來勳章

Wasabi_Wasabi 發表於 20-2-7 23:11
謝謝資訊,我4月頭出發。

頭先打去Expedia問,等成接近2小時,終於有人聽電話。

你遲啲先決定啦國泰改機票只出到2月,遲啲有3-4月既安排先決定都未遲,我都係4月頭東京有得改我都會改.

伯爵府

虎到金來勳章

gobaa49 發表於 20-2-9 18:30
我想問你係咪永安收到呢個取消信息,我係永安買機票12/2出發台中,但淨係收到呢個信息,日子都就到仲未有 ...

我收到呢個訊息,你坐邊間airline?

伯爵府

虎到金來勳章

bik1229 發表於 20-2-29 15:44
呢次疫情,邊間agent好壞與否,高下立見。

千其唔好幫襯永安訂任何嘢,FB一大班苦主。

認同,我係永安訂咗香港航空飛台北2月機票到依家都未搵我可以退返幾多錢只叫我等.

伯爵府

虎到金來勳章

bik1229 發表於 20-2-29 21:59
佢網頁寫咗退款須時四至六星期,由出發日起計。

有佢講冇你講。

我唔係想知幾時退錢,佢話退到幾多錢同扣幾多錢都唔知要等香港航空回覆

首頁

尾頁

跳至