自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

有見地

原帖由 arnoldmami 於 10-8-31 20:33 發表
我覺得外傭爭取最低工資無問題wor! 一定要與香港人享有同等福利, 首先要cut左d醫療保, 生養死葬保, cut膳食, cut住宿, cut機票, 一定要同本港勞工一樣有試用期.
如合乎以上, 我好贊成他們享有最低工資的福利 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

我唔該你唔好再出post la,人地樓主個topic係講緊菲傭唔應該出嚟爭取最低工資,我見多數媽咪(僱主)既回應都係話外傭唔應該同香港人一樣睇齊(因為多種因數),但係我見你既回應十個有八個都拉823落水

最攪笑既係你又冇請外傭,又表明唔熟悉呢方面既野,你自己又唔係外傭(我估),咁你唔熟既就唔好字字鏗鏘咁同人嗌到火紅火綠la,真係唔明你想玩咩~

原帖由 choison 於 10-9-4 20:33 發表
呢個是李卓人先生的Blog.各位反對小弟的媽米,做的實際野好過花時間去鬧我啦.
http://hk.myblog.yahoo.com/hkctu-election/article?mid=187&prev=-1&next=179

珍珠宮

醒目開學勳章

幫我?????我有要求你幫咩?????而你...想幫我咩呀??????我真係唔明,我實在唔需要人幫喎,如果你想幫人既首先幫下你自己同你d仔女(如有)先la

原帖由 choison 於 10-9-4 20:53 發表

你講既"因為多種因數"可以整理出來嗎?
原來你輕輕帶過的問題,就係我同大家嘈左幾日既問題..
原來沒有菲傭就不能對針對菲人言論的批評?咩學校出來架??
另外,唔好意思,原來呢到叫"自由講場".. 我想幫你架,不過真係幫 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

1. 唔該你唔好再出post la...呢句如果你做到既係幫緊你自己,並唔係幫我,請你攪清楚

2.另外請指點我邊個字係鬧緊你仔女????

原帖由 choison 於 10-9-4 21:28 發表

唔該你唔好再出post la

珍珠宮

醒目開學勳章

瘦身熊點解會成為你的接力者??????
我get到人地既意思係講緊香港人最低工資嗰批,例如掃街同洗碗既,冇外傭咁多福利(包食包住,又可瞓晏覺,又可傾電話,又有紅day放等等.....

唔明點解你會話人地會成為你既接力者!!!

原帖由 choison 於 10-9-5 10:29 發表

小心成為我的接力者.

首頁

尾頁

跳至