家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我都想學炒期指啊~
不如你由今日開始每次開市前post你既買賣詳細紀錄,為期6個月,睇吓你賺到幾多輸咗幾多,再教我哋睇圖啦

子爵府

原帖由 summichalle 於 11-2-27 20:15 發表
佢一向係馬後炮噃,日日都話 win,如果日日 win,都唔得閒日日同 呢度 C9 傾。得閒唔好去睇吓新樓盤。

係?我唔知呀,我只是一位很無知的c9,雖然我很無知,但我很審慎~

我見樓主講到炒期指好似喺升屎趺屎牛皮屎波動屎,總之乜屎到最後都係10次有8次賺,咁我當然唔介意用半年甚至一年去觀察啦~反正乜屎都賺~最多咪賺少半年至一年錢囉~

正所謂打屎無怨~咁大個人每做一件事之前都要審慎d架嘛係咪?我相信樓主咁想幫人,一定會好認同我既講法架~
我真係好有誠意觀察完之後可以拜樓主為師架~

子爵府

原帖由 summichalle 於 11-2-27 22:28 發表
你唔好玩la, 開市前 post ,鬼知道係唔係真金白銀落注?有單據最好

好多人講股唔買股,去銀行見唔少大隻廣。

沈大C 亦係講股唔買股。佢都係打份工 ja。 ...

得既咩?好提議播~

子爵府

原帖由 大力大力 於 11-2-27 22:38 發表

你真係以嬴硬??

唔好傻,我以以做左這行 15 年,死就見得多,妳自己諗下同咩人對賭??

我唔識架

子爵府

原帖由 mrtoto 於 11-2-27 22:54 發表

post紀錄出黎可能比人話我亂比投資建議,哩d野好敏感,唔敢博,何況我怕我無咁得閒update

岩聽就聽,唔岩聽就算,開得post預左有打手插,但插還插,媽咪們要識分邊d係有用野,聽完睇完有無幫助,邊d人係無料得黎又阻人發達 ...

點會呢?你已經比咗好多投資建議啦播,咁點解post出黎會敏感呢
唔好咁孤寒啦,你都咁得閒日日上黎話自己點樣炒期指嬴$,又點會唔得閒update呢?我哋真係好需要你指點迷津架~

我有個問題想請教你啊~
我成日都會諗幾$入某正股或者幾$出某正股,
我諗10次10次都中架~~(冇講大話架,如果我吹水就正一哥c9!)
咁你成日都得個講,你咁有料,冇理由唔知落場玩同未落場玩係會有分別架播?

子爵府

原帖由 mrtoto 於 11-2-27 23:34 發表
我開post唔係想認叻,係想比大家知道唔好睇少你地手頭上果小小錢,唔好忽視佢地幫你賺大錢既potential,識玩既幾千都滾到幾萬,唔識玩既,錢多都無用,幾萬都變幾千,

我響哩度見到既情況係,有人高位入貨唔設止蝕;有人大手 ...

點解你唔答我問題啊?
我都冇話你認叻,我都係因為唔想人哋誤解你,先幫你諗方法等大家睇到個事實之嘛~

"識玩既幾千都滾到幾萬,唔識玩既,錢多都無用,幾萬都變幾千"<----我雖然是一位無知的c9,but我明架依句~
即係"識昆人既講幾句都昆到幾皮,唔識昆人既,講多都無用,幾皮都變斗零"

你冇叫人炒期指咩?唔通我誤會咗你?

子爵府

原帖由 mrtoto 於 11-2-27 23:39 發表

以前post過啦,即刻有人整左張一日賺幾十萬既比我睇,原來e家電腦技術好先進,單據偽造仿真度達到100%

我信你唔會造假架

子爵府

原帖由 summichalle 於 11-2-28 00:12 發表
我都信

佢唔睬我啦

子爵府

原帖由 summichalle 於 11-2-28 00:24 發表
你其實都好有誠意ga ,或者佢而家諗緊一隻 win 過萬嘅股比你呢。

可能真係諗緊啦~但係d問題咁簡單都要諗咁耐

子爵府

回覆 3# mrtoto 的文章

有專家花數年時間把數十年的股市波浪走勢綜合起來找到了規律,寫了波浪理論,最基本的是12345ABC浪,上圖的升浪很明顯可以以12345數出,但 ABC浪下試224xx後,再上236xx落225xx那一浪不知會不會是下個大升浪的12浪,又或者是我圖中畫的下跌5浪,但怎樣都好,如果你懂得數浪,你會知道大市會下試224xx那是250wma有支持你就可以造好,反彈至下降通道頂部236xx(紅色trend line位)可以造淡,再回試250wma因時間性250wma已被拉高所以已變成225xx,之後再反手造好,把這些波幅全食了你約賺5000多點子, 即係炒細期約賺50000多hkd,細期按金只是萬4一張,你以萬4賺5萬,總比你地用幾萬買正股而在這兩個月間end up是輸錢好<------你依度唔係叫人炒期指咩?

子爵府

原帖由 mrtoto 於 11-2-27 23:34 發表
我開post唔係想認叻,係想比大家知道唔好睇少你地手頭上果小小錢,唔好忽視佢地幫你賺大錢既potential,識玩既幾千都滾到幾萬,唔識玩既,錢多都無用,幾萬都變幾千,

我響哩度見到既情況係,有人高位入貨唔設止蝕;有人大手 ...

"我無叫大家玩期指,波浪理論可以apply到金融市場上任何資產價格走勢圖,跟住圖表你可以知道自已是身處於高位還是低位,應該買入還是賣出"

"即係炒細期約賺50000多hkd,細期按金只是萬4一張,你以萬4賺5萬,總比你地用幾萬買正股而在這兩個月間end up是輸錢好"

你一時話冇叫人炒期指,一時話比買正股好(第2d post仲話買正股即係買廢紙)
一時又話波浪理論可以apply到金融市場上任何資產價格走勢圖,咁即係買正股都一樣得啦,但又話炒期指好

你成日左右兩邊擺冇d原則咁唔得架,我想拜你為師架嘛

子爵府

原帖由 mrtoto 於 11-2-28 11:50 發表

我講個市升姐,無講其他野

我星期五心諗都覺得今日會升呀,我哋真係夾啦~
點解你仲未答我問題既?我等咗成晚滿心期待你今日會答我架~

唔好意思,我又有新問題想問你希望你唔會介意啦,
因為我對你既理念"正股變廢紙,期指搵到錢"非常咁有興趣,實在新奇刺激又創新,唔知你可唔可以講得詳細少少,點解有咁既睇法呢?
希望你唔好咁敏感覺得我唔係認真啦~我真係好想從你身上得到好處架

子爵府

原帖由 mrtoto 於 11-2-28 12:24 發表

公司上市為集資,即係想cap散戶水,即係好似有人問你借錢,你好心借比佢,而佢唔還又唔會犯法,仲係合法添,而你仲要係無得追究,咁佢點解要還錢比你?

咁點解我買d正股仲未變廢紙既?仲要賺多過蝕播,我都係一般散戶唔係大戶黎架~
我老爸揸d正股都冇變廢紙播~仲賺好多賠添~好似688咁佢喺0.x已經入貨,咁請問要揸幾耐先會變廢紙架?

子爵府

原帖由 湯米 於 11-2-28 12:28 發表
唔貪就唔會玩高風險野,玩得就預左輸鑊金,贏得大一樣可以輸得大,投資心水睇下無壞,信唔信自己決定姐 :D

我非常同意你既觀點呀~
所以我一早已經話,我係一位無知的c9,但我很審慎~正所謂打屎無怨呀嘛~
但係樓主又幫d唔幫d,咁我哋依d咁無知既,真係六神無主架

子爵府

原帖由 湯米 於 11-2-28 12:54 發表

佢講到好清楚咁又點呢,俾埋咩冧把咩價叫你入,贏左無人會分俾佢,輸左就實唱衰佢

我唔會架

子爵府

你又多咗兩個fans啦,我都話我係想幫你,等大家唔好誤會你,而係睇清楚你既真面目架啦~

有人同我講,當有人心懷不軌既時候,要識得利用人哋既好處,而唔係比人利用,適當既時候記得要嗌唔好呀,咁樣就可以由無知變精明架啦~

子爵府

原帖由 點解我咁黑 於 11-2-28 15:11 發表
我睇左2頁就冇睇, 我唔識睇乜浪乜牛, 但我本身個人好黑仔, 買親都坐艇, 基本上, 我入貨, 大家就好出貨啦, 等我估下明天跌定升..... 我估明天會升, HSBC 業績好嘛, 哈哈 ...

我好少打咁多字架,俾吓面睇晒佢啦

子爵府

原帖由 pineapple0983 於 11-2-28 15:30 發表

真係估佢唔到;我一見e個標題已經即刻skip,但見咁多人肯浪費時間,即管入黎見識下搞邊科。
你想唔黑非常簡單,你講曬你最唔想買邊隻,然後我地買,贏到錢咪同你分囉.......嘻嘻
不過,你一定要用真金白銀買你鐘意嗰啲股,咁先夠誠 ...

我喺度學到野架,冇浪費時間架

子爵府

原帖由 pineapple0983 於 11-2-28 15:55 發表

咁都比你學到野,抵你咁發既!
拿,你唔好唔比學費呀~

我依家就係等緊樓主收我為徒,等我炒期指日賺幾千甚至幾皮黎脫貧,但係唔知點解佢成日都選擇性答問題,又答黎答去都係果d,唔知係唔係我唔夠誠意呢?

如果樓主幫我賺到錢既,我會比番賺到既一部份比佢,我可以對住燭光發誓!!

子爵府

原帖由 pineapple0983 於 11-2-28 17:02 發表

見你發誓,都算你有少少誠意啦........
但如果輸左呢?
不過,我估樓主會覺得你太冇志氣,唔值得收你為徙喎!
賺幾千蚊一日??ed就係你目標?唉! ...

樓主話10次有8次賺,最後埋單一定好ok架~我信樓主~
我窮既時候唔好話幾千,幾蚊我都想賺架,所以我好明白冇錢又想搵錢果種心情架~

首頁

尾頁

跳至