跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

堅尼地城明愛都好,N1的老師細心,又有愛心

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

明愛係天主教,通常我覺得教會學校D老師都有愛心D,加上嗰度有兩層校舍,雖然校舍舊一些,但有很多空間給兒童活動,都幾乾淨呀!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我覺得唔一定要讀名校,通常D老師嘴臉可能唔太好,最緊要老師夠細心,有愛心,有耐性,小朋友讀得開心,遊戲中學習好重要

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個仔12月出世,佢兩歲八個月就讀K1,本來唸住如果佢跟唔上,就讀多一年K1,佢間學校課程又唔係好深,但係佢讀得好開心,好鍾意返學,去到某一個年齡,小朋友自然會跟倒發展,到而家五年級,佢都無留過班,成績都唔差,我覺得鍾意返學同喜歡學習最重要

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我朋友的仔和女都是在明愛讀至畢業,而家佢個仔都中五了,佢以前同我讚這間學校好,我住香港仔的,所以沒有在中西區讀,而家聽人講,明愛每個月都會send兒童學習的相片作為學習檔案給家長,我個仔嗰間幼稚園就無這些好處了.所以而家才讀幼稚園的小朋友幸福得多.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我朋友的仔和女都是在明愛讀至畢業,而家佢個仔都中五了,佢以前同我讚這間學校好,我住香港仔的,所以沒有在中西區讀,而家聽人講,明愛每個月都會send兒童學習的相片作為學習檔案給家長,我個仔嗰間幼稚園就無這些好處了.所以而家才讀幼稚園的小朋友幸福得多.
明愛是全日的,如果父母都要返工,我覺得讀全日會安心些,好似可以學多些東西

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

明愛是全日的,如果父母都要返工,我覺得讀全日會安心些,好似可以學多些東西

首頁

尾頁

跳至