懷孕前後

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

各位ma咪, 早晨呀. 我都好攰呀, 琴日返夜, 返到屋企洗完白白, 睇睇下tv就係sofa到恰著咗.

今朝都仲好攰,完全未瞓夠咁...

男爵府

原文章由 maipo 於 08-8-8 10:06 發表
Morning Everybody,

我今日都幾ok 精神, 不過係巴士到
都係有d 作, 希望今日胃口會
好d 啦, 因為今晚去打邊爐呀!

wa, 我都好耐冇打邊爐啦, 希望你今晚胃口好d, 食多d嘢啦.

我今日坐巴士都勁想嘔, 又係即刻令利賓納出嚟飲, 咁先好d. 但係個胃都係頂住頂住, 好唔舒服...

男爵府

原文章由 queenie_shum 於 08-8-8 10:15 發表
各位早晨呀!
我尋日去左第二次check, 好開心呀, 見到阿b陏呀, 仲見到佢d手仔同腳仔, 同心跳呀, 個心安樂晒

我都聽日放工後去c+檢查, 聽日應該係7wk5d. 唔知會見到佢d手仔腳仔未呢?睇書話8wk會見到.

好緊張呀heehee

男爵府

個胃唔知做乜, 成日都好似好滾咁....

男爵府

原文章由 Tigerpooh 於 08-8-8 10:45 發表

我今日下午都會去c+度檢查,本來26/8先再睇架,但係e生話我早幾日流啡,所以早d返去比佢check下喎

如果咁情況, 早d check咗安心d.

你都記得多d休息, 可以的話瞓多d床呀

男爵府

原文章由 wah.wa 於 08-8-8 11:04 發表

我都係等緊12w, 希望到時唔洗再嘔啦!
我而家朝早會食兩塊梳打餅或麵包打底, 好似坐車時個胃真係無咁頂住,無咁易作嘔, 你地都試下....

我都試過食餅都ok. 我就依家朝朝係屋企整份三文治上車食.

男爵府

原文章由 cherryccm 於 08-8-8 11:14 發表
飲利賓納ok 咩?我都想試吓wor, 整杯凍檸賓先...hehehe....

利賓納甜甜酸酸, 我覺得几好, 依家一般都係係屋企沖定一小支, 袋係袋傍身, 一想作嘔就隊啖.

我飲水會嘔, 所以都係要飲d有味嘢. 都擔心咁飲法, 會好肥.....

男爵府

不過仲有排先到12wk.....

男爵府

我下mon先8wk, 仲有排先12wk....

唔知點解我咁早就唔舒適, 先係下腹痛, 又痾又秘便, 之後又嘔到九彩咁...我計番, 我大約2wk凢3wk已經開始有以上情況....

所以我覺好似已經好耐咁, 要捱到12wk好似仲有排....

不過為咗bb, 我地都要努力呀

男爵府

原文章由 macduck 於 08-8-8 13:04 發表
咁多位好呀

我今早去咗睇中醫,中醫叫我唔好咁緊張,又俾咗安貽藥我食,我而家返咗屋企休息喇。

咁你唔使擔心啦^^

記住多d休息, 多d瞓床呀

男爵府

原文章由 maipo 於 08-8-8 15:22 發表
頭先食完牛腩面, 跟住o岩o岩又食左個丹麥條,
好似今日個胃口好左d 喎.

你地個樣有無變到呀?

可能食唔落嘢, 好多成日見的人, 話我瘦咗, 其他就冇唔同.

男爵府

原文章由 豬比比媽媽 於 08-8-8 15:24 發表

我近來都要食3點3... 因為lunch 真係食唔到幾多..

3點幾就肚鵝喇.. 我面出左好多粒粒..

我之前手勁干, 後面就面都係, 仲一撻撻tim. 依家肚同埋腳有好多好痕的粒粒, 應該係濕疹, 之前唔小心r損咗一粒, 到依家3個wk, 仲未好....

男爵府

原文章由 xowpooh 於 08-8-8 15:24 發表
我發覺好多mami 在 office hours 時都可以 "在線", 大家係咪都好得閒呢?

今日中心少人, 好多同事出咗outing, 我又咁啱要長期用電腦, 先可以偷鳮上嚟咋. heehee

平時就未必得lu....

男爵府

原文章由 cherryccm 於 08-8-8 16:13 發表
各位sis們, 我想問吓你地响bb三個月前會唔會話比d friend 知有咗呢?

no. 不過老公d朋友估到, 佢地又冇問係唔係. 只係話估到, 跟住不斷提佢呢樣提佢嗰樣.

除家人同大部份同事知之外, 只有我join咗個會的一個主要人物知道(不過都係前日先比佢知, 叫佢守秘密), 因為嚟緊都上唔山到幫手, 都要單聲比佢知, 等佢都知乜事, 唔見我同老公人影.

不過佢話佢地都估緊我係咪有咗...

男爵府

原文章由 茶葉蛋 於 08-8-8 16:17 發表
我飲唔到利賓納呀...飲完比晒大口仔..
不過我今日買左葡萄靈開水飲又好似幾好

我就2樣間住嚟飲...不過一日一定飲唔到八杯嘢...

男爵府

原文章由 maipo 於 08-8-8 16:27 發表
我好多同事都知架啦, 不過我無正面回答佢地,
佢地估到, 我就話我唔答得你喎.

今日有個會員入office問完嘢, 話聽講我就嚟做ma咪喎,我當堂唔識答佢, 即係叫佢快d去counter交嘢.... 佢就即刻出咗去, 唔知有冇唔like....

之後又覺得自己好冇禮貌咁.....

男爵府

原文章由 maipo 於 08-8-8 16:35 發表
點解可以咁好o既!

琴晚先同老公講, 點解內地有假放, 我地冇...

你地就好啦, 有得早收. 我都要6點先走得...

男爵府

toleung,

謝謝你, 我都覺自己太在意了....

男爵府

原文章由 cherryccm 於 08-8-8 17:59 發表
哈哈...我媽咪又係已經講哂比佢d friend知啦....我老豆就成日叫我唔好做呢樣唔好做嗰樣...

我baba, ma咪好口密呀heehee.

上次同家人食飯, 宣佈呢件事, 因為2個細佬唔得閒冇嚟, baba佢地都仲未話比佢地知, 等我自己講喎, sun食飯見到佢地再同佢地講, 唔知佢地有乜反應呢, 第一次做舅父仔heehee

男爵府

原文章由 TOleung 於 08-8-8 18:07 發表

講樣好笑野你地聽:我一驗到有第一個就通知阿媽,叫佢話埋比阿爸聽,阿媽話唔好講住,費時佢周圍講 (我阿爸退左休,閒時會去某d親戚到打牙骹),等見肚先啦!咁到我兩個月,睇左醫生話穩定嘞,就叫我老公講埋比奶奶知。咁老公又係叫奶 ...

首頁
12345...12

尾頁

跳至