單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上個月判佐共同撫養權,接受唔同,個官明知對方暴力,鍾意打爛啲野,但係都咁判

複式洋房

回覆 Gloria_15hk 的帖子

依架政府已經實行共同撫養,一人半年由星期1至五,星期五個小朋友放學就去對方屋企,星期日6點先送返來,好煩,本來父母都傾唔到,打佐六年官司,對方不停製造麻煩,令我同小朋友更苦,社工又話幫唔到,之前判對方俾贍養費架,依架判佐一人一半連贍養費都唔洗俾。

複式洋房

回覆 Tacomama 的帖子

打撫養權

複式洋房

回覆 Gloria_15hk 的帖子

各自付小朋友係自己屋企住生活費,變成不用再付贍養費問題,也無需再上庭追討贍養費題

複式洋房

政府要公平共同負責任哦!如果和平離婚,對方錫個小朋友都唔洗上庭打官司啦!對方不負責任,判佐唔俾 贍養費,不停搞事,令到我同小朋友無法正常過日子,都有咁判決共同撫養,無奈!傷心!

複式洋房

半年轉一次,下次一至五就係對方度住,我有星期五,六,日探視,好似好公平,一人一半

複式洋房

回覆 chengkwaiyung 的帖子

小朋友讀一年班, 依存好似人球咁兩邊走, 星期五功課又跟唔到,默書,測驗,考試更死得啦!最敗,小朋友返到來有情況問題要跟,真係好辛苦

複式洋房

係法官判令,我一萬個不願意,一直爭取撫養權

複式洋房

你無做野,對方有冇俾贍養費?同你的判令係點樣形式共同撫養.

複式洋房

對方講到好偉大,咩野都為佐個小朋友,仲要係人地面前扮到好委屈,喊晒,話我唔俾佢見個小朋友,令佢無得同小朋友相處,全職轉兼職都係想照顧個仔,對方一分錢都唔俾贍養費,鍾意就探,唔鍾意就踢走個仔,個官同社工都覺得無問題……

首頁

尾頁

跳至