想生BB

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

13姨 / 毛B
我已經講左比吳教授同姑娘知我有心率不正, 不過佢地話無問題架WOR, 好多病人都有, 而且佢地用藥好輕, 不過當然我仍有擔心啦....

想問多個好白痴既問題, 抽卵日果種暈既感覺, 可以接受到嗎?

男爵府

你地有無浸腳同埋飲紅梅汁呀?

咩原來QM都有部野睇住心跳架...咁都定D

男爵府

原帖由 ccaewsc 於 10-6-22 16:11 發表
sukudo,

抽完卵~唔好即刻食太多野~會嘔o架
我當日中午只係食o左個蘋果~止嘔!
放心~醫生姑娘會睇住你~唔好再擔心呢o的~個人會太緊張o架
暈暈地~都唔知醫生點抽卵~醒左都抽完了~好輕鬆~放心!!

...

上次你介紹我食無花果乾都好有用呀, e2真係低左...我今日去買紅梅先...

男爵府

原帖由 毛B 於 10-6-23 11:58 發表
唉~~~我都唔知點好..........

唔好咁用力谷呀, 飲多d水喇~~~

飲西梅汁啦, 我見D人大肚都係飲西梅汁去便便, 放鬆D, 唔好太大力呀

男爵府

原帖由 happy-coco 於 10-6-23 18:35 發表
Hi Hi, 各位 jm 你地好呀, 我都係來報到, 我之前係第一版時都有分享過, 後來IVF失敗左, 之後又忙, 所以依家先再上來, 估唔到咁快就開左第三版, 仲新加入好多jm

我係3月中第一次 IVF, 有7粒胚胎, 放左3粒, 雪左4粒, ...

希望你順順利利呀, 我今日岩岩打第2針, 大家都努力呀

男爵府

原帖由 MusicTV 於 10-6-24 01:38 發表
今日抽完蛋,希望大家祝福我,為我祈禱,謝謝!

musictv
祝福你呀, 希望你都有個秘密, 你係邊到做ivf呀?

男爵府

我今日失手呀, 唔知點解打針時好痛, 我吉左入一半都係頂唔住mon返出黎, 想問你地打肚既咩位置架? 係唔係都係快入快出?

男爵府

13姨
係呀, 我就係肚腩仔無咩肉, 我已經MEET起左架啦, 不過一吉已經覺得好入....開始痛, 我知道你打既份量同我一樣, 我想問可你total打左幾多日針先抽蛋呀, 因為我老公驚我撞左佢d放唔到假既日子...

Jwybb
唔該哂你比我既link呀, 我要好好學習

mimi52
我係用針筆架, 我已經盡量快手入快手出針...不過今日都有d失手, 雖然痛, 不過都可以接受既

pooh2008
我都覺得自己有d似姑娘, 因為我係老公面前懶勁咁, 其實不知幾驚...哈哈

男爵府

原帖由 susan19771118 於 10-6-24 23:20 發表
BBANGEL,

係呀, 我之前ivf都是因為荷爾蒙過高不能放新鮮胎, 之后m提早左成個星期來. 我見有d jm 都有頪似情況. 所以你唔駛担心. 
susan

...

SUSAN
想問下荷爾蒙過高不能放新鮮胎, 果隻荷爾蒙係邊隻呀? THANKS

男爵府

原帖由 MusicTV 於 10-6-25 22:58 發表
I am in hospital as some blood clot in my tummy and make me pain. Hope tmr will be fine and can place embryos in my tummy. Pls pray for me and god please help me!

MUSICTV
一定好快無事, 最緊要定呀! BB一定可以順利入宮

男爵府

13姨
果支抑壓針係唔係一打開個針蓋, 就可以直接打, 無其他步驟架啦, 另外駛唔駛吱左D空氣出黎架?

男爵府

MILAM0511 / 13姨
我明白啦...唔該哂你地呀

MILAN0511
你有無塞藥? 我見之前BINGO既朋友, 都一樣放胎後有好多分泌, 不過你最好唔好用護墊, 因為比較容易發炎, 同埋D SISTER教我飲紅梅汁/食紅梅乾, 可以防止陰道發炎

男爵府

原帖由 MILAM0511 於 10-6-27 07:45 發表
謝謝您的建議 !! 之前醫生係開了藥給予我塞,奈何跟醫生說好難塞,加上由於位置較敏感故塞藥塞得過出,怕吸收唔到...故詢問醫生除藥丸外還有沒有其他方法,醫生叫我可以用膏狀的白色藥膏射入去, 十分方便快捷 ,昨天醫生 ...

想問下宮內壁幾多先會為之厚架?

男爵府

原帖由 susan19771118 於 10-6-27 19:48 發表
Sukudo,

應該是指雌性激素. 如果太高的話又放胎有咗, 咁就會危險. 通常過左16,000就唔可以放新鮮胎.

Susan

雌性激素即係E2? 屎火啦, 我開始TREATMENT前, E2都已經唔係低架啦.....

13姨: 你地放左胎後係QM係唔係都要TEST E2架? 知唔知幾多先會為知合格?

男爵府

原帖由 jamie_mama 於 10-6-27 21:45 發表
Hihi, 我都係好怕便秘,不過放胎後去便便真係唔係咁舒服,幾日無得去...... 我都勁食菜㗎啦!不過我媽咪又叫我唔好食橙,而家有唔飲得咖啡茶,真係差啲......

...

其實可唔可以飲西梅汁?

男爵府

原帖由 BiBi100 於 10-6-28 09:13 發表
我在17/6做咗ET, 放了1粒胚胎, 無雪胎.

D1 - D6, 都肚脹. 同有小小扯住痛,
D7 - D9 m come feel
D10-D11 冇特別

加油!

好既一粒就夠啦..你呢粒一定係筍野呀

男爵府

原帖由 MILAM0511 於 10-6-28 10:35 發表
HIHI

之前醫生話我子宮壁 8左右 , 後尾做超聲波時量度過去到 20 , 告知太厚.... 加上之前話我激數過高會影響排卵 , 故需 KEEP 住食乳激數藥控制....故放胎後我都驚因子宮壁太厚而影響著床....但又唔想去到 7 月份先 ...

其實我都有down過, 什至我都想過放棄, 不過bb又係我自己既dream, 所以都會努力

我之前幾個cycle blood test雌激素都高, 一直都開始唔到打針, 今個cycle都係岩岩好合格, 不過都有230, 所以我都好擔心....

我打左7日針, 第1-2日打450, 第3-7日打左300, 聽日返去qm照啦, 希望順利啦...

你地有無人知道蛋蛋要到咩size先可以抽架?

男爵府

我返黎啦...我好想喊.....

心情超down, 我打左8日針, 2日450iu, 6日300iu, 份量一d都唔小, 不過今日照既時候都係只有4粒蛋, 1粒17, 1粒15, 1粒10同另一粒9, 只有4粒好似好無安全感, 我怕最細果2粒谷唔大, 如果只有2粒, qm做唔做架?

加上今次老公留精既sample 唔之點解超差, 佢上次report都好好架, 醫生建議我地加入icsi, 我想問icsi成功機會高d嗎? 對bb有無咩唔好既地方架?

男爵府

原帖由 13姨 於 10-6-29 09:41 發表
唔好灰心!

現在醫生叫妳打多幾日針啊?

叫我多打2日300iu同抑壓針, 1/7再返去照....13E, 你古最細果2粒有無機會追上?

男爵府

原帖由 13姨 於 10-6-29 10:10 發表
我當時打了7日針返去照, 都是得4粒定5粒, 唔記得咗!
跟住再打2日300iu同抑壓針, 再返去照. 最後再打多2日300iu同抑壓針, 就停, 等抽卵. (抽了4粒)

唔好擔心, 細size會追上的, 妳要放鬆心情, 深呼吸, 掃走憂慮! 加 ...

即係你第1次照ultrasound後, 都再打多4日針, 每日300IU + 抑壓針? 你最後總共有幾多粒? 咩SIZE?

qm會唔會因為我太小唔幫我繼續架? 當時你有無用icsi?

你真好, 比我勇氣同溫暖....我真係好希望我地可以齊齊bingo, 你都要加油, 我都係基督徒, pray together

首頁
12345...11

尾頁

跳至