想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-10-23 08:47 發表
我想問下各位..
如果驗孕棒見到綫..係咪代表bingo o架?
如果冇bingo...條直綫係咪一定冇o架?(少少都冇)
因真係得好淺好淺o既線...
但都會見到...但相機影唔到... ...

恭喜哂 ! 你係 "中" 架喇 ! 過多幾日你 confirm 左記得上來報喜 !

子爵府

原文章由 pigpig 於 08-10-23 20:49 發表

未夠呀!呢D野唔嫌多唔使理我ga....我會自便ga啦

你快架喇 ! 下個到你報喜 !

子爵府

原文章由 jezzyuen 於 08-10-24 08:08 發表
QQ70,
你有晨嘔未???!!

無呀 ! 我除左有少少胸痛, 少少腰痛, 間中有似 M 痛, 其他同平昤一樣, 唔 CHECK 都唔知 BINGO !

子爵府

原文章由 jezzyuen 於 08-10-24 09:40 發表
oic....我睇其他post話有嘔先好喎~愈睇就愈驚!

每個人O既反應不同, 我同事兩胎都係無嘔, 又係咩反應都無, BB出世非常健康 ! 反之, 我見有D 同事, 嘔到死, 一食完就嘔, 個BB 就輕D, 因為佢成日食完嘔, 成日覺得頂住個胃, 唔多食野, 個 BB 自然吸收少左喇 !

我都有睇個 POST話有嘔, BB 先好, 我諗係安慰O既說話, 等個媽咪唔好咁擔心, lor ! 正常分析下, 個媽咪應該愈少生理不適愈好, 因為 憂慮會少d !

[ 本文章最後由 QQ70 於 08-10-24 09:55 編輯 ]

子爵府

原文章由 jezzyuen 於 08-10-24 09:54 發表
希望啦~係呢..你分泌點呢? 我早2日有小小啡..醫生話正常, 昨日無..今日又有小小肉色分泌...我今胎真係好驚....

touchwood, 暫時無, 希望都無 !
我問返我同事 (已有兩個 bb ) 佢都無呢d 情況, 可能佢運動得多 ! 我諗我都無咩身體上不適, 可能同我平時有跑步卦, 身體會好 d !

子爵府

原文章由 小馬仔 於 08-10-24 18:34 發表
我其實自己用棒棒驗左架喇,乜唔係要去診所驗多次架咩,等佢地比張紙我去政府排

咁早未必照到架, doctor 通常照到就再寫referral letter 去排期 ! 29/10 先照 U/S 再confirm 預產期, 我打算去QE 生,我係公務員可以住二等房 !

[ 本文章最後由 QQ70 於 08-10-25 15:35 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至