懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 littlelittlepig 於 08-8-12 16:03 發表
星期日老公上東莞揾佢老豆, 因為老爺係大陸做生意, 我無去, 佢終於同佢講左有左BB呢件事, 佢話老豆命令佢每日車我返工, 我話唔使咁誇張啩, 不過佢宜家間中都有車我返工, 有時都會嚟接我放工嘅... ...

既然你老爺命令你老公管接送, 咪等佢做lor, 唔使同人迫港鐵/巴士, 好好多ga

大宅

原文章由 littlelittlepig 於 08-8-12 16:31 發表
間中都有得佢車, 跟住一齊食埋早餐, 不過都唔想佢日日都咁辛苦, 唔順路, 又徙$, 我坐巴士返工都係一程車, 半個鐘到, 又有位坐...

你就好啦, 可以搭巴士, 我日日迫地鐵好辛苦, 今日仲拿住d好重ge野冇得坐, 又荔枝角到炮台山, only坐2個站

大宅

原文章由 elaine_272 於 08-8-12 17:11 發表
我今日嘔咗7次, 好辛苦, 想死;
上次有仔仔嘔到5個月, 今次比上次辛苦, 同埋早咗唔舒服

吓!一日7次?? 一次都已經好辛苦la, 你有冇食止嘔藥呀

大宅

原文章由 toto_c9 於 08-8-12 23:05 發表
我好開心呀...
尋日去醫院照左,終於完全見到小B喇,頭,身,手,腳見晒,估唔到咁快,我同C6睇得好開心,仲見到佢轉黎轉去,又識得彈起身添...
原來到哩個時候,大家可以問下醫生小B係男定女...
我問左喇,醫生仲照比我睇,佢話 ...

咁勁ge, 識定彈起身, 恭喜恭喜

大宅

原文章由 elaine_272 於 08-8-12 18:16 發表
你地都有食止嘔藥? 醫生話有需要先食, 我咪唔敢食

一日7次, 都已經係非常之有需要啦!

我個醫生話最好唔好嘔, 食果d止嘔藥冇問題ge, 所以我都有食. 但尋日同前日冇食, 尋日就嘔左3次 , 今日都係乖乖地食藥

大宅

原文章由 mamadi 於 08-8-13 12:23 發表
哎吔, 我上身係打側訓, 但下身就好似'爬'轉訓咁, 係壓住個肚添

哈, 你都訓得幾得意wor

大宅

原文章由 lawrence5608 於 08-8-13 13:23 發表
大家好,多謝各位支持.
我太太昨日己經無流啡,血壓早晚check過都無問題.依家都無咁担心啦!
醫生話高血壓,蛋白尿同水腫有其中兩樣己經係妊娠中毒症,頭三個月好少會有,多數都係懷孕後期出現,依家要等小便化驗結果.
我太 ...

咁就好啦. 我想問下你太太ge血壓係幾多呀. 因為我ge血壓都偏高, 早2日去按摩, 個摩師話我有d水腫(唔知真係水腫定佢想sell通淋巴), 如果係, 我咪好高危lor

大宅

原文章由 Tigerpooh 於 08-8-13 15:15 發表

好多人都話有左之後唔好做按摩喎,好易出事架,你怕唔怕呀? 都係小心d好

我only按頭肩頸同手腳, 唔會有問題ge

大宅

原文章由 mamadi 於 08-8-13 15:29 發表
係呀..我做facial到, 若知到d客中在, 都唔會幫d客按摩肩頸..我問過, 因為原來係我地肩膀上, 有個穴位係會落仔架..

所以我間facial公司話費事有乜事, 佢地要負責喎

...

吓, mug原來係肩膀上有d咁ge穴位ga, 咁即係唔可以按摩lor. 但我之前剛剛買左一個有幾十次的按摩package, 唔知點算好

大宅

原文章由 origins 於 08-8-13 16:33 發表
hello大家好. 我預產期係3月13日呀 !

差不多同你地一樣, 都係無胃口, lunch真係唔知點算. 尤其係唔想食肉類呀. 我最開胃都係食焗豬排飯, 不過只係食茄汁撈飯. 已經幾個星期未試過飽肚的感覺了. 我宜家希望快d過多兩 ...

我同你的預產期一樣呀, 你係邊到生呀

大宅

我係法國生, 覺得比浸會方便d, 而家係醫生幫我book, 佢話冇問題, 只要20week之前交按金就得la
但我聽人講, book法國(唔知其它私家係咪都係咁), 要真真正正交左按金先叫hold左位, 係咪真係要交按金先ga

大宅

士丹利妻, 我知啦, 唔會去按摩啦

大宅

唔單止高跟鞋, 我的同事話唔好著拖鞋, 因為好容易比人踄到後面, 好容易跌到ga, 所以我連涼鞋都冇著啦. 你地都要小心d呀

大宅

你地會唔會成日都好口乾ge, 我今朝已經飲左兩碗湯, 加半杯水, 但9點幾返到公司已經覺得好口乾, 但又唔想飲水

大宅

原文章由 daisywhy 於 08-8-14 10:54 發表
嘩600蚊好貴呀!因為我公司有保險cover,但係有上限,依家我諗住間中去政府睇下,慳番d錢將來可以住間好d既病房。

嘩, 你公司咁好ge, 可以cover生仔, 慳唔少, 我而家已經睇左3千幾蚊啦, 下月又要1300做oscar, .

我做admin ge, 我知道如果保險包生仔會好貴, 因為上年我老闆曾經考慮過, 但太貴, 所以冇加生仔呢個item

大宅

照結構係mug來ga, 要幾時照ga

大宅

我而家差唔多日日都係著one piece裙, 因為我都有6,7條ge, 不過, 日日著都好悶, 成日唔知著mug好.

大宅

我個醫生就話唔好食生冷嘢, 有菌wor. 所以, 你地都要小心d, 唔新鮮ge唔好食啦

大宅

係咪bossini好孕婦衫賣ga

大宅

我自己就唔敢食魚生, 好彩未知bingo時食左一餐勁ge, 而家只好忍下啦

首頁

尾頁

跳至