懷孕前後

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

原帖由 sp0918 於 09-2-10 22:51 發表

我今晚都去食自助餐...都食得幾飽,好在老公提我唔好食太飽...依家坐係到都覺得幾頂胃...真係拿苦來辛..我最近仲會夜晚訓覺時胃酸倒流..你地會唔會呀? e生要我少食多餐先得呀. ...

我尋晚訓到半夜醒左, 都覺得個胃有d酸ge液體想擁出來, 呢d係咪胃酸呀.

大宅

原帖由 mmf3 於 09-2-10 23:06 發表
我36w,阿B得5.5磅,你阿B咁重,出世咪會有8磅?

可能有ga, 而家仲有3個w, 佢每2w都重1磅ga. 醫生話係中上size wor ;p

大宅

原帖由 小月月 於 09-2-10 22:48 發表

咁bb車呢, 你地買邊架? 因為太多款了, 有d好平, 有d又好貴, 都唔知點選?!

bb車會買大架ge, 因為我阿b都幾大隻. 老公就鐘意chicco ct0.2, 我就鐘意peg perego p3, 兩架都好重, 都唔知第時我一個人同阿b出街點handle.

大宅

想問下你地知唔知combi張high chair 係咪可以180度平訓ga

http://www.combi.com.hk/03_03highandlowchair.htm

大宅

原帖由 wsst 於 09-2-11 10:46 發表

多謝你關心!
話說入到去產房...我隔離床個mami真係幾慘,佢話自己痛左廿幾個鐘都係開左一度,到半夜三點幾又喊又嗌,姑娘同佢打左支針都仲係好痛...跟住聞笑氣唔肯放手...就比個好惡既姑娘呼渴,叫佢唔好嘈會嚇親其他m ...

吓, 咁恐佈, 廿幾個鐘都係一度?
mug廣華d姑娘唔係好好ge 咩? 人地已經好痛ga la, 仲咁惡, 真係慘

大宅

原帖由 maipo 於 09-2-11 11:16 發表
你阿b 好勁呀, 咁重!

所以我要買大車lor, 費事迫住阿b

大宅

between toleung (24/2) 同我(4/3) 唔知仲有冇bb出世呢

大宅

原帖由 TOleung 於 09-2-11 13:57 發表

我都係最後呢個零月放肆左好多,雖然無去到咁盡食魚生,但係就成日飲凍嘢,檸水呀七喜呀咁,又食薯片同朱古力(少少咁啦),唔知點解突然心癮咁大,頭嗰七個月都可以介得好清架 ...

呢d零 食我一路都有食ga wor, 不過7個月後放肆左, 食得多左

大宅

原帖由 origins 於 09-2-11 13:26 發表

我都鐘意peg oerego p3呀. 個太陽檔後面有無拉練, 就算落左太陽檔, 都可以打開拉練睇住bb.

同埋p3靚仔過chicco, 不過我老公話鐘意chicco果架前面有張枱仔, 同埋推位都有個位放飲品, 我諗我好大機會會買chicco果架

大宅

原帖由 origins 於 09-2-11 12:42 發表

我預產期都係13/3呀, 不過我係政府生, 咁應該你BB出世先.
宜家返工都幾睏,放工已經唔想出街, 但偏偏D朋友又想我生之前同我出尼食飯, 所以有時返到屋企都即刻沖涼瞓覺.

大家都差不多準備放產假, 但我就無實際話幾 ...

你有半年可以係屋企home office, 真係好好呀

大宅

原帖由 Tigerpooh 於 09-2-11 14:19 發表

我lee個幾月都好放肆下,去左食兩次buffet, 都有食魚生,同埋食左幾次魚生飯, 但係真係忍唔到口

哇, 你都真係幾放肆下wor, 食左咁多次魚生. anyway, 都係小心d好

大宅

原帖由 士丹利妻 於 09-2-11 14:06 發表
琴日返e院照u/s, e生話bb偏細得2kg, 頭圍得32wk几, 肚仔腳仔得33wk几, 如果下次返去再照(下fri), 都係冇乜進展, 咁要提早到38wk拎bb出嚟.....

你而家幾多w呀, 最緊要bb健康啦

大宅

原帖由 Happy937 於 09-2-11 14:16 發表

but my 99 never 問候/照顧/煮野俾我食 since I pregnant law!!

I bought Minimoto bb bed , $111x after discount, include 記憶床褥

我都係買minimoto張床, 因為鐘意佢ge size, 細d, 唔使咁左地方. 但唔知張床褥係記憶床褥, 有mug好處ga

大宅

xowpooh, 恭喜晒呀

大宅

士丹利妻, 37w已經係足月ga 啦, 所以我選左係38w開刀

大宅

原帖由 littlelittlepig 於 09-2-11 14:47 發表

係啦, 生完之後先去勁食buffet, 我已經諗定架喇, 我想去yamm度食呀...除左魚生, 我仲要食生蠔同雪糕添呀...

yamm係邊度, 好好味ga. 我都想生完之後大食一餐, 但餵人奶可唔可以食魚生ga

大宅

原帖由 littlelittlepig 於 09-2-11 15:09 發表

yamm係美麗華酒店架, 好似都係開左一兩年咋, 我見d friend 食完勁讚, 係facebook見佢d post嘅相仲吸引, 你上openrice search下就會見到好多 comment架喇, 不過呢間buffet都幾貴, 好似埋單要成$600@, 仲貴過洲際呀. ...

我去過呀, 係未知有左ge時候食左一次, 好好好好味呀, 佢d帶子同蝦真的好靚ga, 我想生完之後再食. 我果時係一至四去, around $450 + 10%, 五, 六, 日就好似要成$500蚊

大宅

原帖由 wingl410 於 09-2-11 15:27 發表
恭喜晒呀 xowpooh !!

我由5個月開始已經有食壽司la, 到左8個月就有食雪糕, 不過唔食軟雪糕, 其他薯片汽水都無戒, 只係比以前食少左d.

關於bb車, 我地開頭想買 chicco simplicity, 但有mami話個太陽檔拉唔到落黎, ...

我有睇peg-perego 隻aria, 但唔鐘意佢冇得平訓. chicco simplicity 有冇得平訓ga

大宅

我會半麻, 醫生話安全d wor, 而且老公又可以陪產, 又可以立刻見到阿b

大宅

浸會應該有得上網wor, 之前我老爺係浸會, 我老公都拿部notebook 上網ge.

首頁
12345...12

尾頁

跳至