夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

原文章由 bebee0526 於 08-7-21 02:48 發表
年齡都唔算好大問題姐,問題係係佢個腦度....
我都係22歲生左個仔,今年個仔都2歲了,我係全職湊佢
0係我16歲到22歲呢幾年,我可以話你知我差唔多日日都去玩,唔係落d high野就飲酒唱k落bar,同d古惑仔日日係條街度玩
直到 ...

我老婆可能撞埋柱到,就會醒

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-21 03:42 發表

其實你真係一個好爸爸好丈夫嚟架!好安心地聽到你識諗識得為自己囡囡打算,講真,你太太嗰份人係唔迫得,迫都無用,咁又何苦將愛護囡囡既心力額外分出嚟煩你太太?無成效既事無謂做囉!依家唯一你可以全心全意去做既就係 ...

我依家唯一可以做既就係做個好爸爸比我個老婆睇...hope佢睇到既用時,用下個腦諗下啦...我會加油...多謝

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-21 03:47 發表

咁我同你差唔多,廿歲結婚生仔,頭頭我仔出世後年幾兩年,我都係成日擺個仔去外家俾工人湊,自己一係走咗去行街,一係就賴响屋企度玩電腦,再唔係有建設性D既咪番舖頭幫老公看舖囉!

到個仔要讀幼稚園,我至緊張到自己湊 ...

我會努力工作,比最好既野佢...

複式洋房

原文章由 milkbear23 於 08-7-21 09:09 發表
樓主:

其實我覺得你好叻架啦, 無一位爸爸可以好似你咁好等佢反轉頭, 你要為個女而努力工作呀, 知道嗎?

其實你老婆未玩夠, 由佢啦, 你點講佢都係唔聽架啦, 我23歲生左大女(個時係單親媽媽, 因為原來個死pk佢係有老 ...

佢就係聽唔入腦,我唯一可以既就等等等...

複式洋房

原文章由 nataliekyn 於 08-7-21 10:00 發表
其實我之前都好似你老婆咁,唔同既只係我放左工同同事出去行1-2小時後就會返屋企

我同你老婆差唔多大,我今年21,直至有一次我外出之後返屋企,個仔唔肯跟我,個一刻好唔開心,自此之後,我連行街買3都帶埋個仔

每個人都係要經歷一d事情 ...

hope我老婆會甘諗既一日啦

複式洋房

原文章由 angelmak 於 08-7-21 14:34 發表

Sorry! 噚晚我C6返嚟, 我要去陪佢, 所以停咗~
我個女出世冇耐, 我受唔住日日同佢嗌交嘅壓力, 我同個女執晒嘢返外家住, 臨走嗰晚我仲"泵"咗好多嘢出街tim~ (廢事睇見唔開心...) 佢喊住同我講對唔住, 因為 ...

妳依d係唔係叫守得雲開見月明呀...
我都想有甘既一日....我會等佢...但我唔會盲目甘等

複式洋房

原文章由 Twins_mummy 於 08-7-21 20:43 發表
Kwunwa_c,

今日第一次睇你個post,都有睇你拍You Tube個 clip,睇完好心痛,好想喊。尤其見到你個女真係好可愛,不過可惜無得返屋企同爸爸、媽媽住。我都係人地阿媽(我有對孖女)我真係想像唔到無左兩個女,或者唔可以同 ...

我個囡同緊我老婆住...係個屋企唔見左個爸爸
我有依個囡為傲

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-21 22:49 發表

總之一於做個開心爸爸啦~~~~

我會...一定會...thx

複式洋房

原文章由 KoyeBaby 於 08-7-21 23:03 發表
你囡囡真係超可愛~~好想錫佢一啖為咗個咁可愛嘅女,你一定要加油!雖然你老婆唔識寶,但係你有個女呀嘛,我相信佢會好錫你架!!唔好迫得自己太緊,開心d啦!! ...

囡囡真的很可愛...好想無時無刻都0係佢身邊...睇住佢長大
好想比個完整既家佢...

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-22 01:31 發表
不過睇番你今晚寫既野,,,唔,我諗暫時都唔好同你太太傾呢類問題住,佢依家肯辭工湊女已經有進步,雖則未知係咪三分鐘熱度,但依家非常時期,你都要俾佢調節下自己諗法,依家問佢,佢仲係嬲緊,實講負面野...睇定D先囉!你係一 ...

我都覺得我老婆依家係唔返工既都好,如果佢係要離婚,我都會睇情況要唔要個囡,因為我太太都好愛個囡,如果佢肯唔出去玩,肯做個媽媽既責任,我願意交個囡比佢...因為我拎走埋個囡,佢就無哂做人既意義,更加放棄自己,我唔想見到佢係甘..但係佢比我知道佢有出去玩..唔理個囡既..我一定會拎返個囡黎照顧

複式洋房

原文章由 canies 於 08-7-22 02:46 發表
囡囡好得意~ 加油~

一定~~~我會加油多謝

複式洋房

原文章由 alik 於 08-7-22 08:05 發表
樓主, 不如你講下, 係乜嘢令到你可以由古惑仔突然變做好爸爸. 中間既過程, 會唔會有掙扎/誘惑/心魔呢? 咁你又點面對呢d嘢呢?

其實當初個囡出世後我都仲0係出面,但慢慢發覺搵返黎有幾多錢都好左手黎就右手去...開始知道再係甘唔得ga...最後更諗如果我衰左我唔想個囡黎探我..我唔想俾個囡見到我甘樣,係我甘諗既其間我幫個所謂既兄弟頂左條十幾萬既波數...我用哂我既方法去問人借返黎...比返條數人,但到最後我搵幾多都好...又要拎返屋企,又要找返比人..我開始頂唔到...最後我大佬知道左..佢幫我還哂比人
0係果一刻我好無心機,果時我問我太太我唔出去好唔好呀...佢話好大家一齊捱囉,就係佢一句..我開始返工,開頭返一份一個月先得果8k既工..剛剛開始...唉..甘大個人都無做過野..當學下野囉,點知又受氣...果時有諗過放棄,心諗一個月先得8k,我出去兩晚都用哂啦
但係諗下個囡同老婆...我支持住...一做做左8個月...0係依8個月我學識做人..有一句說話0係我同事同我講既...[之前你係出去行既..我唔理你點叻都好..依d係之前既事,依家既你只不過係個打工仔,唔係咩大哥呀].我當時啞左..
因為依個人講既野,我無向人題過我之前既野
到我轉工了..即依家依份月入13-15k到啦..我諗住我一份老婆一份生活會好好多...點知.人算不如天算...

複式洋房

原文章由 joesimage 於 08-7-22 18:26 發表
唔好意思,我覺得你老婆好不知所謂....
唉,第時個小朋友都會成日問媽咪點解晚晚唔响屋企啦,咁你地點答佢....
仲有出去玩多幾玩,好易有婚外情添....
離婚可能對大家都係好事......
開頭辛苦d,但慢慢習慣左,日子咪又係 ...

唔洗唔好意思既...
雖然佢唔係晚晚去,不過係佢想去就去
依家仲未知點ga~~唉

複式洋房

原文章由 laimanw 於 08-7-22 18:38 發表
樓主, 從你的回應, 我好相信你是一個好男人, 好爸爸. 最錯的是你選錯一個媽媽給你現在的女兒. 一個未玩夠又不負任的MAMA!

佢開頭唔係甘ga~~~係返左份工之後就甘...依家佢唔做hope會好返d,起碼照顧返個囡先

複式洋房

原文章由 eeec6 於 08-7-22 19:53 發表

努力呀 , 你甘講我出黎,我已經知道你一定係一個好爸爸, 好丈夫 , 希望你老婆快D識諗啦 , 亦希望你女女開心快樂地成長 !

我都想好似妳甘講
希望在明天

複式洋房

原文章由 angelmak 於 08-7-23 10:00 發表
樓主, 加油呀~ 我哋有好多人支持你o家!!!

我又受到一個沈重既打擊了~~~~~~~

複式洋房

原文章由 bb0809 於 08-7-23 14:21 發表
你囡囡好cute又聰明伶俐!
你要努力呀!

努力不討好...唉

複式洋房

原文章由 colinhoc 於 08-7-23 20:57 發表
你令我諗起古天樂做嘅"一個好爸爸", 不過你好叻, 唔使用一生去離開黑社會.

就算離開左又點呢..無左頭家

複式洋房

原文章由 annamo123 於 08-7-24 16:22 發表
妳囡囡真係幸福~~~加油呀~ 我哋有好多人支持你o家!!!

多謝大家

複式洋房

原文章由 talkymum 於 08-7-24 16:36 發表
我都係好後生結婚生仔.當年可能真係太細又唔識揍仔.對大果個仔無mud感情.生細果個因為作小產成日住院.見到果d無左bb既媽媽好慘先引發我母性.唔知點安慰你.希望你太太早日懂性. ...

唔會ga ....唉
我唔識講了

首頁
12345...10

尾頁

跳至