單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我最難捱既日子就係半年前岩岩有左...果陣未知自己有左..老公出臉有個女人...佢好似顛左咁...奶奶仲要明知個仔有野...仲要幫住佢話我....D說話難聽到.....以為做戲先會有.....老公果根本放棄左呢段婚姻......我好傳統我怕離婚...令媽媽冇臉.....我怕離婚唔知點同同事講.....結左婚2年都未夠3年...果一刻冇人幫...家人又離我好遠...好唔開心唔敢講比人知...到我平靜既時候....可以接受離婚呢件事....有左BB...到我唸住為左個BB可以原諒個老公從新開始...但發現個女人同我一樣有左BB...你知道嗎....當我第一句同我老公講...我有左....我見到佢有D唔開心..之後笑左一笑係咪真係你去驗清楚先....我聽到佢呢一句我問佢: 究竟要唔要個BB好....你知我當時幾咁難過....我冇想過唔要衹係等佢答如果佢要個女人唔要我地我就可以執野走....
到我同個BB講如果爸爸真係可以放棄以前D生活...做返個男人...我地原諒爸爸好唔好....當我同BB講完呢句話唔夠2日我係佢D信用咭單度見到佢去香港一間醫院度簽左一萬蚊咭...我上網睇呢間係咩醫院原來係幫人做流產..我好嬲整個人都崩潰...衹有眼淚...佢返到O黎認左...佢話當知道我有左BB佢就離開左個女人...但個女人冇幾耐話有左所以佢都要搞掂埋先....佢仲講到頂天立地係幫個女人咋.....比你係我大住個肚仲要知道D咁既野....腦裡臉所有野都好似做緊戲先會發生...我直頭有D抑鬱...我都好訓一教以後都唔好起身咁就唔駛唸再....但又要顧住個肚...怕自己會傷害到個BB....我而+一路打一路流眼淚...呢半年每一刻每一秒我可以話喊就喊無論我老公而+對我點好...我每日都O係驚慌中渡過.....但我相信而+呢一刻我未做到...但總有一日我會開心返人唔會一生都係谷底架....
谷底會反彈架嗎....(唔好意思又借左你個位去O申)

你唔好再唔開心啦我唔開心係你既一百倍....

單身...至少開心唔開心都可以自己簡...

原帖由 (!_!) 於 10-10-29 12:38 發表
看到這裡的單親媽媽, 個個都活得很快樂, 很堅强. 相信子女是妳們的最大動力.

我不是單親. 是單身. 獨居, 沒家人. 晚 女, 沒想過再有姻緣. 但又怕老來孤獨.

儘管感激身旁朋友的關心和支持. 總不成整天苦瓜乾 ...

複式洋房

我知道啦不過每每講到"橙"...我覺得我係全世界最慘既媽媽...點解人地大肚咁開心...點解我日日都唔開心既~~點解人地有bb我有bb我老公個樣會咁怪既...一唸起呢度我就流眼淚啦....
我都唔想唸不過...事情來得太急"太大件...半年..時間太短我仲未康服呀~~比我申下啦...~~~~

首頁

尾頁

跳至