跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

原文章由 olmanbb 於 08-11-30 20:18 發表
Welcome back! 原来你要开刀,吾怪得禁迟先出院啦.

放心啦, 阿B无事喔,过2日就可以出院同你返屋企喇。你就趁呢2日好好休息吓,因为阿B出院之后你就有排忙。不过有时间就记得多D上来同我地倾吓喇!

我听日返广华检查,希望 ...

首先恭喜你順利生咗bb...
你現在要多d休息,因為亞b出院後就無咁多時間比你休息架啦.
咁你亞b幾時出院呀?

大宅

原文章由 olmanbb 於 08-11-30 20:18 發表
Welcome back! 原来你要开刀,吾怪得禁迟先出院啦.

放心啦, 阿B无事喔,过2日就可以出院同你返屋企喇。你就趁呢2日好好休息吓,因为阿B出院之后你就有排忙。不过有时间就记得多D上来同我地倾吓喇!

我听日返广华检查,希望 ...

NATALIE 媽媽, 你今日检查成點呀? 醫生點講呢?

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-12-3 10:33 發表

已pm 比你了.

me 2..我都想要呀,唔該你比埋我呀

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-12-3 19:40 發表
各位,

(Natalie 媽)已於今日5點生左囝囝了,成6.8 磅呀....

唔洗過期居留 !!

好開心呀..又一個bb誕生啦....
6.8 lbs呢個數字唔錯喎...size啱啱好,唔大又唔細

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-12-4 17:35 發表

唔知係咪到你. . 你重有 9日jar . . .

好期待呢..

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-12-5 23:06 發表
各位,

收到bbgrass sms 啊!! 佢在港安順利生左
阿囡...都有成 5 磅3安士....佢話阿女都好健
康...

祝bbgrass 同佢囡囡身體健康..
各位..大家都要加油啊 !! ...

好嘢..又一個健康bb出咗世啦
下一個唔知又會到邊個呢?

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-12-5 23:03 發表

見到你個囝囝了...想kiss 下佢...塊面仔肥嘟嘟....
好可愛,你好好休息下.....

o..因為公司不能上face book,等我今晚返去睇吓先..
natalie 媽媽咁快出咗院=你同bb都好健康. 真是好啦!
希望其它bb都係咁..快快出院,健健康康啦!

大宅

原文章由 kitnat 於 08-12-8 13:52 發表

好開心呀..又多一個bb出世啦.
希望順順利利

大宅

原文章由 emilylada 於 08-12-9 00:25 發表
aiya...好心急, 點解我呀b仲未有動靜???

係咪見咁多人都生咗你都開始心急呢? 我都開始有少少緊張啦. 不過可能你亞b係你肚內好舒服,唔想咁快出來呀..不用心急

大宅

原文章由 miniSA 於 08-12-10 13:39 發表
B.Girl bb今朝出世lar, 6.3lbs, 順產, 恭喜哂!

wa..恭喜恭喜! 估唔到佢肚仔細細,亞b都6.3lbs..size剛剛好,不太大又不太細..good
見到大家的bb都出咗世,搞到我又興奮又心急添

大宅

原文章由 emilylada 於 08-12-10 17:53 發表

恭喜!...6.3lb好呀...應該唔會生得太辛苦!!! good!!

aiya...13th EXPECTING DAYrn 1~ 做咩我呀b都仲係未有動靜ga....
琴日覆診, e生明明話我好ready, bb都去到好低0既位置ga喇喎!!
不過e生都同我book左 ...

完全明白你的心情,因為我都開始有d緊張(雖然我重有成2個幾星期先到預產期) 可能我們見其它媽媽的bb都出咗世,所以心急d啦. 不過你要放鬆少少呀, 可能亞b暫時重想跟住你呢...放心啦, 佢想出來果一日可能就係今日/明日. 太緊張你會好辛苦架! 我都要學吓放鬆d!

大宅

原文章由 emilylada 於 08-12-11 10:34 發表

係啦...睇住人地d bb出晒世真係搞到好心急...所以有時又唯有稔下: [ 等左咁耐都等得囉..唔爭在等埋呢幾日啦~] 咁來安慰下自己囉~

good..你識咁諗就好啦. 睇來我都要咁諗吓

大宅

昨天返咗去廣華覆診. 今次姑娘有幫我照. 見到頭仔向下,落咗約1/5.所以我諗我都無咁快生得.哈..重睇到亞b係度玩手指添..

大宅

原文章由 emilylada 於 08-12-11 17:14 發表

哈哈..玩手指咁得意呀!!! 我上2次開始已經睇唔到呀b做緊咩喇...因為佢而家大左, 個鏡頭都照唔晒~ 次次都係得局部...心呀, 肚呀咁~

hehe..我諗我個肚夠大呀..所以d人個個都話我個肚咁大重未生囉..
你亞b現在重有無以前踢你咁多呀?

大宅

原文章由 miniSA 於 08-12-10 13:39 發表
B.Girl bb今朝出世lar, 6.3lbs, 順產, 恭喜哂!

原來見紅入院要咁耐先生得架喎. b.girl 8號朝見紅,10號朝先生得..

大宅

原文章由 kitnat 於 08-12-12 08:57 發表

上次我38w返去例檢,姑娘都說我b女頭仔已落1/5架
不過38w4d就作動,6d就生了,你唔好諗住無禁快呀,哈哈
雖然我後尾開刀,但真係作動生得囉

吓..唔係掛..我重以為無咁快.等我重大安旨意安排咗下個星期的活動添
好開心呀,返埋明天我就開始放產假啦. 咁大個女都未放過咁長的假期..

大宅

原文章由 kitnat 於 08-12-12 09:00 發表

你bb都是變了11月b,我都係
係呢,你餵人奶的時間係點架呢?我而家8餐著左6,7餐都是奶粉呀,阿b飽d就訓得定很多同埋時間stable d,所以而家主要餵奶粉囉,
唉,其實都很矛盾,又想阿b食人奶,但很多阻滯...mouth: ...

聽你們咁講又覺得原來餵人奶真係唔容易,我都有少少驚自己唔掂呀. 不過如果真係唔得都無計,奶粉都ok的...又不是什麼壞東西,只是無人奶咁好啫.
我都係諗住打健康院果d針咋....

大宅

原文章由 olmanbb 於 08-12-12 10:20 發表
我终于都上到来喇, 呢两日个BK吾知点解上极都上吾到。

我而家都系人奶加奶粉,阿妈已经比好多上奶汤我饮,但我奶水都系吾多,但我早上就尽量喂人奶,晚上因为想训好D,所以会比奶粉bb食。须然人奶吾多,我都希望可以尽量喂,因为 ...

哦..原來你上唔到bk..我重以為你們好忙唔得閒上來添...
睇來我都要有心理準備,自己都可能唔夠奶要補奶粉lu

大宅

原文章由 kitnat 於 08-12-12 09:35 發表

係呀,放產期確實幾開心的!!!哈哈~~
係呢,你係咪諗住阿b出世就全人奶呀?
我而家每日谷奶都痛,但pump出來又唔多,很煩~

係呀,我諗住餵人奶架.不過見你們咁多個都好似要補奶粉,睇來我都要作心理準備先得..
係囉..個個都話谷奶好痛,我都有少少怕怕地

大宅

原文章由 olmanbb 於 08-12-12 14:47 發表
刚刚收到emilylada个message话见红入院喇!希望佢可以好快生个肥肥白白的BB啦!

wa..終於到佢啦...佢都等到好心急了 希望bb順順利利出世啦!

首頁
12345...23

尾頁

跳至