跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 miniSA 於 09-3-20 11:59 發表
我地都歡迎其他mami加入, 但因場地大細所限, 我明天會再去會所睇多次, make sure多d人唔會太迫, 之後再confirm你ar, 唔好意思要你等!

係呀, 我們都好歡迎多d bb參加架. 不過場地真係一個好頭痛的問題,好彩minisa屋企有會所咋!
唔好意思呀, 要等minisa睇吓先...:D

大宅

原帖由 jadiejadie 於 09-3-20 00:09 發表
If i am Nov. mother ofkwong wah ..can join ma?? honestly maybe some mother saw mw there b4 cos i need to stay hospital till 2/12 after delivery

wa..點解你11月生咗要留係kwh到2月咁耐呀? 你無乜事呀ma? 咁你現在ok吧?

大宅

原帖由 bbgrass 於 09-3-20 13:52 發表
我應該可以 join 到呀, 不過可能到時早少少走, 因為原來阿妹係 book 咗 dinner, 唔係 lunch.
我都係2大1細.

miniSA 呀, 我會揸車, 你屋苑有時租泊車嗎?

wahaha..好嘢,你都可以來. 睇來今次真係好齊人呢(除咗natalie媽來唔到:( )
唔怕, 就算無得泊車你都可以泊係panda hotel個car park...就係隔離架咋.:D

大宅

原帖由 kitnat 於 09-3-20 17:35 發表
日期: 4月11日 (星期六)
時間: 2:00 - 6:00pm
地點(暫定): 荃灣"名逸居"會所
*食物安排: 提議order pizza hut / kfc, 可到時決定

Name Nos of person
====================
1. KitNat 2 + ...

pm咗lu..:loveliness:

大宅

原帖由 emily_tsy 於 09-3-21 09:50 發表
我都好想參加, 可是星期六要返工.... 趕唔切帶囡出來....

不過11/4係public holiday喎

大宅

原帖由 emily_tsy 於 09-3-21 09:58 發表
haha...係wo..白痴左添....你既bb好cuite呀...甘我都可以wo...問下c6先. 因為始終較遠呀. 我住藍田的..

wa..咁你真係幾遠喎...不過我都遠遠地架,我住屯門. 不過我慣咗lu,反正去邊都遠的!
好呀, 你問吓先啦. 不過要問吓minisa佢個function room夠唔夠大呀. 無計..咁多大人+小魔怪,搵地方真係好頭痛!:(

大宅

原帖由 emily_tsy 於 09-3-21 09:58 發表
haha...係wo..白痴左添....你既bb好cuite呀...甘我都可以wo...問下c6先. 因為始終較遠呀. 我住藍田的..

佢呀..係好黑人憎就真! 扭計扭到出晒汁,又爛喊又爛抱又爛玩.我亞媽湊咗三個孫,佢都話呢個好難搞..佢都投晒降! 眼瞓要推佢落街先肯瞓, 否則喊到全層都聽到..激死人!
上星期六帶佢去參觀婚禮,佢竟然係最靜果一刻大喊, 全塲d人望住我,牧師都要講笑幫我解綑..都不知幾樣衰

大宅

原帖由 bbgrass 於 09-3-23 14:28 發表
我覺得你BB個樣同我個囡有d似樣, gathering 時在看看真人先...heehee

你個b又真係搞到你好 embarass wor...

係呀係呀..我都想講(不過唔好意思講hehe)...睇張相真係有d似樣呀...到時一定要見吓面來個相認先..呵呵!
係呀..昨天帶佢出荃灣同太婆飲茶, 佢先頭撩個待應玩個待應重話佢好乖. 點知轉頭佢唔耐煩(要我抱佢出去行街)係度大喊...全塲望住我...嚇到個待應話"wa..乜佢咁大聲架?"
呵呵..我諗到時你們都會見識到佢的惡樣..哈!

大宅

原帖由 emily_tsy 於 09-3-23 09:58 發表
我想問下你地有無收到以下的mail 呀. 關於13/4之garthing..
http://www.facebook.com/event.php?eid=54198746733

等我今晚返屋企睇吓先(我公司block咗facebook)

大宅

原帖由 olmanbb 於 09-3-25 11:19 發表
哇,你地今次好多人呀,真系好想join呀,不过要返大陆无计。

如果你地改10号or13号我就可以join喇(讲笑,吾驶理我!)

希望下次可以再约啦!

olmabb...你又要返大陸做嘢呀?

大宅

原帖由 bbgrass 於 09-3-25 14:49 發表
我個囡就一時時啦, 有時好好湊, 有時又會好扭扭....唔知到時小姐d脾氣如何啦...hahaa..

haha..到時大家見識你的大小姐同我個大少爺的威力先..呵呵!
我估b.girl的仔仔一定好乖...

大宅

原帖由 emily_tsy 於 09-3-24 13:30 發表
你地2個bb真係似似地樣wo...攪笑

emily..咁你來唔來呀?

大宅

原帖由 B.GIRL 於 09-3-25 17:38 發表

bbgrass 同你個囝真係有d 似樣war.... 姊弟相認...
哈哈...
我個囝一時時..食完奶就比佢睇vcd...
我可以做下其他野...家庭主婦真係唔易做..
好彩唔洗煮飯... 如果唔係就慘... 我一向都是
"無飯煮婦".. ...

你個仔仔真係好乖(不過到時唔好讚佢)...
係架,我都覺得做hosue wife重辛苦過返工呀. 返工做錯嘢都係比老闆駡吓, 湊仔唔可以錯架; 返工咪返9個鐘,湊仔真係24小時比晒佢...偉大的媽媽!
咁你算好好lu,不用煮飯,做少好多嘢lu...你係咪去你奶奶屋企食架? 同奶奶住得咁近真係好...yee..咁點解你果時唔比奶奶湊的?

大宅

原帖由 emily_tsy 於 09-3-26 09:36 發表
我嚟呀.......hehe. 同麻c6, 不過都怕佢悶..:p

hehe..好嘢! 唔怕,佢唔會悶架...因為佢要湊女..呵呵!

大宅

原帖由 emily_tsy 於 09-3-26 09:38 發表
我囡飲奶唔多乖, 成日要扭一輪先都唔知點解既.查實佢好鬼餓都係甘, 掃風又係發脾四架..佢好眼瞓唔肯俾人掃風, 激死..

係呀..我亞囝都有時唔肯比我掃風架,不過就唔係眼瞓時,係佢要兩頭望,厭我阻住佢睇嘢...
唔知點解,亞囝最近好似唔係好識肚餓咁. 以前臨天光餓醒佢會喊到折天,但最近可以瞓到6-7:00am但都只是瞓醒而唔係肚餓. 佢之前一日食5餐但現在一日食4餐都唔肚餓喎...奇怪! 你們亞b有無試過咁呀?

大宅

原帖由 B.GIRL 於 09-3-26 10:47 發表

係呀..我同奶奶住同一層,都幾方便,
有時落街買野.都可以叫奶奶睇一陣,
如果搵到工,先比奶奶湊... 鬼咩,上年份工唔做,
打算轉工,點鬼知有左,無理由仍去搵工嫁..
真係到時比人" x 加 y " ...等下等下,
衣家仔都生埋, ...

哦..,原來係咁! 咁你都好,老公可以負擔得起. 不過話時話, 雖然湊仔好辛苦,但呢兩年係佢好最要的成長期,你能夠睇住佢慢慢的攺變真係好開心的. 好似我亞囝今日去打肺炎鏈球菌, 我要返工叫亞媽帶佢去. 我都睇唔到佢的表情同反應....其實我都好想睇住佢每一個step的發生但自己要返工而錯過咗...>.<

大宅

原帖由 emily_tsy 於 09-3-26 13:58 發表
我囡成日唔多想食奶呀...每次5安半都要分2次食. 第一輪食到淨3安就一定係停架wo.你再點俾佢食都無用. 又要攪佢一輪先食得, 第二輪又係扭扭扭先食...慘...不過佢夜晚瞓左可以成9:00都未必起身食架. 要叫醒佢
...

咁佢夜晚幾點瞓架? 係咪朝早9:00am先起身食奶呀?

大宅

原帖由 olmanbb 於 09-3-27 16:12 發表
吾系呀,带彤彤去番禺野生动物园呀!

哦..原來係家庭樂....咁你要帶定雨具呀. 因為最近成日落雨,野生動物雨又全露天的.淋親natalie就唔好啦.
yee...咁你帶唔帶埋囝囝去呀?

大宅

原帖由 B.GIRL 於 09-3-28 01:32 發表

"名逸居" 在熊貓酒店旁邊. 唔難搵..好易去..
-如果你在黃大仙出來,
1) 你座小巴,通常在千色店落,
落車後向大窩口方向行.(係直行)

2) 如果by Mtr , 你可在大窩口出,
不過要經過天橋,無電梯.唔係咁方便.
...

我諗坐小巴好d, 因為快好多架. 不過推bb車就坐mtr會方便d. 一係係荃灣站綠楊出口經荃豐果個商場再過天橋直通去熊貓就不用上上落落. 不過咁樣行過去都要10分鐘.

大宅

原帖由 emily_tsy 於 09-3-27 18:37 發表
唔定架WO..因為好早期佢半夜3:00先瞓架. 近LEE大半個月可能已習慣了我MOM家既生活掛..早既10:00幾, 夜既12:00多囉...

wa...乜你亞b咁夜瞓架? 咁你們一定好辛苦..
我亞b9點左右就瞓,所以朝早好早起身囉! 如果臨瞓食到奶就瞓到6:30-7:00左右, 如果無食就瞓到5:30左右.
哦...你亞b係比你媽媽湊架? 係咪係你媽媽屋企過夜,星期六先返你屋企架?

首頁

尾頁

跳至