跳至

首頁

尾頁

大宅

尋日到咗 week 20, 要到醫務所照結構性超聲波.

今次照得好仔細, 要數BB手指, 腳指, 照五官, 腦, 心, 胃, 腎...
BB唔算唔聽話, 但又唔算好乖.
手指, 腳指, 五官, 腦, 心, 胃, 腎...都好乖咁俾醫生照, 但就係欠左手手指公...
BB唔係揸實拳頭, 就係成隻手放咗係頭後面.
結果搵下, 又check下其他器官; check下其他器官, 又搵下手指公.
差唔多成十分鐘, 亞B先肯打開左手, 終於搵到手指公啦!

D護士曾經講過, 如果BB唔合作, 有D器官照唔到, 就要出番大廳等.
叫我最少要預半日係醫務所等....
好彩BB唔算唔合作, 成個過程只係用咗40分鐘.

希望各位BB都乖, 俾醫生順利照晒所有器官. 唔好要媽媽瞓咁耐床, 瞓得耐媽媽會腰骨痛架.

大宅

間間醫務所收費都唔同.

我上次照 oscar 係 $1,000.
今次照結構係 $1,500.
有d醫務所送埋 dvd, 但收費仲貴.
所以你要周圍 check 吓價.

照結構應該係咁仔細架!

原文章由 可愛小寶貝 於 08-11-16 00:29 發表
去醫務所照會照咁耐架?如果去政府係咪好求其呢?我向政府無期比我做啦...本來諗住兩邊都照..但排唔到期啦..唯有淨係去私家照..我25號先照..好想快少少見到佢呀..咁仔細架照咁耐....唔知私家照一照幾錢呢?我都無問醫生 ...

大宅

可愛小寶貝, 我諗我都做唔到任何決定. 不過, 可以講你知我朋友同你個 case 有d似.
佢舊年有bb, 照結構時發現左面腮位有水泡. 唔知係咩, 要生咗出黎驗組織先知係咪腫瘤. 佢諗咗好耐, 到最後決定生. 但到7個月時, 因為水泡頂住亞b食道, 亞b唔飲胎水引致胎水過多. 早產咗. 雖然發生咁多事, 我朋友依然保持開心既心情, 同令自己笑多d. 佢相信咁會幫到bb同佢一齊努力!
好彩bb出黎 check 咗唔係有腫瘤, 只係多咗d extra 既組織, 可以做手術就ok. 結果bb係醫院住咗9個月, 而家已經冇事返咗屋企.

所以你唔好咁擔心, 因為你既心情係會影響bb既發展架.
祝你同bb都健康快樂!

首頁

尾頁

跳至