自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

confirm左4月中會去日本,
點知成4,5個fds打電話o黎叫我幫佢地買野......

其實去旅行都係想relax下,
如果攪到專登同佢地買野好似去得唔係好暢快咁,
但唔買又好似好衰~~

況且我係同老公兩個人去,
老公諗住hea下,飲飲食食,
如果每到一個景點攪到要幫人搵野,
我諗佢發癲都似~~

唉,可以點做??

大宅

其實打得o黎都係熟o既~~
1)去藥房買潤唇膏 10支(我都ok,因為我會行,而且唔大件)
2)burberry買衫,買洗面,買元貝(大佬,我鬼知你鍾意咩款?一陣買到返o黎唔鍾意點算?又唔係平....)
3)fancl 買護膚品,仲話比張list我

其餘o個d唔記得左啦~~

原帖由 irene_the_pooh 於 10-3-7 18:06 發表
睇下有幾熟同買D咩啦!

我有次去旅行,個朋友既女朋友 (我唔識佢) 叫我幫佢買野,仲叫我出去話我知邊個款,等我去到o個邊識買!老馮咩?當然一口拒絕左佢啦! ...

大宅

唉,唔得嫁~
佢地知我去親日本都會瘋狂購物

(我從來都唔會叫人幫我買野,因為怕煩到人)

原帖由 nz 於 10-3-7 18:10 發表

答佢地要週圍走,唔帶大喼,所似唔唸住買嘢返嚟!
(但到你朋友去旅行,你都唔好唸住佢地幫你買嘢喎!!!)

大宅

呢個ok~
可以推落c6度!

原帖由 kelly.b.b. 於 10-3-7 18:23 發表
直接講你剛才的說話,加多句老公嬲,話太多fd找你買嘢,所以為咗唔得失大家,個個一視同仁,唔買

大宅

香港無得買??

原帖由 cecichow 於 10-3-7 18:24 發表
我有次去日本,老公個FD個老婆叫我地去買個磅返黎,係磅體重嗰D,我老公又肯喎。

大宅

所以我覺得去藥房幫人買野無所謂,
因為我自己都會去行,會去藥房買野
但其他地方就唔好啦,
我同老公去買野都有目的地(專供日本牌子)

況且佢地叫我買都無諗住唱定yen比我,
唔通我唱定d yen去幫人買野咩,
而且係老公比錢,
我又點好意思?!

原帖由 lauclai16 於 10-3-7 21:36 發表
吓...我自己覺得無所謂 (我去過四次日本都係咁幫人買好多野, 買又開心, 分分鐘你幫佢搵野可順便挖到d好野喎) , 因為你幫我, 我幫你姐, 如果今次你幫佢, 佢下次唔幫你先記住囉 .

不過樓主你 ...

大宅

唉~我本來無講嫁,係咁o岩我去旅行社o個日,
個fd打電話o黎問我做緊乜,
我口快快講左自己o係旅行社........
咪比人知道lo!

有d就係我媽咪話比人知,
有個就係我搵佢裝修個女間房,前日上o黎度尺,
比佢見到我成張書枱都係日本,伊豆d書,
比佢發現左....

原帖由 於 10-3-7 19:14 發表
所以我唔會同人講幾時幾時會去旅行,就係避免要幫人買野。買得來又晒時間又唔知買得0岩唔0岩,唔想買又唔知點推。D人通常都係事後至知我去完旅行。事前只會話俾2邊屋企人知,而且都係出發前幾日講。 ...

大宅

下?奶粉??
咪要帶多一個吉喼去裝~~

原帖由 fanlee 於 10-3-8 11:50 發表
我仲慘呀~~我朋友叫我買奶粉潻呀!!

大宅

而家都好似對8.6~8.7

原帖由 fanlee 於 10-3-8 13:51 發表

我成箱同佢寄番來囉~點知佢仲話我咪同hk買差不多,嘩~我點知呀~我又無小朋友,佢又無同我講,攪到我好似"握"佢錢咁.....唉~我個時去個rate有貴,好似每百對8.6,佢之後仲係到ee我我...我伯咗佢,少收咗囉~ ...

首頁

尾頁

跳至