想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

爸B勳章

原帖由 Pooh2008 於 09-5-13 15:14 發表
醫生叫我22號先驗(IUI後14天), 還有10天, 開始倒數~

醫生都係叫我5月22號驗孕啊!好心急啊! 我哋一齊bingo啊!

大宅

爸B勳章

原帖由 jh724724 於 09-5-13 19:23 發表
祝你同Pooh2008一齊bingo.

jh724724:
多謝你啊! 我都希望啦!因為做IUI壓力都真系好大。

都祝你早孕啦!

大宅

爸B勳章

原帖由 jh724724 於 09-5-13 19:49 發表
yuki0718:
多謝你嘅祝福,你地仲有10日,我就仲有1個月,好耐呀,壓力緊係大啦,等待就最痛苦,而家日日上嚟BK睇吓其他sis嘅留言,都幾好嘅,學到好多嘢,有sis bingo咗又會令人好震奮.希望10日後你同Pooh2008上嚟報喜啦,不過 ...

jh724724:

知道啦!我驚我按唔住自己嘅喜悅,同全世界人講。 不過驚BB小氣,都係按住自己呢份喜悅先。

大宅

爸B勳章

lalamike:

你要放鬆D啊!多D休息,我哋會支持你。

大宅

爸B勳章

原帖由 Pooh2008 於 09-5-14 17:41 發表
我DAY13早上9:00打破卵針, DAY14下午做IUI, DAY15早上再做多次, 見老公兩日都有貨甘叻仔, DAY16晚同老公再happy多次當獎勵下佢, 希望佢收到份特別的父親節禮物啦~

...

happy多次當獎勵下佢 ,你老公會唔會辛苦啊?連續三日要出貨。

都祝你老公父親節happy啦!

大宅

爸B勳章

我今日量體溫36.89度,算唔算高溫啊?唉!我而家個胸冇之前咁谷啦!個肚又冇扯住痛,今日DAY26都未CHECK到,系咪冇行啦?

大宅

爸B勳章

原帖由 Pooh2008 於 09-5-15 15:13 發表
你平時cycle幾日? IUI後有無打針? 你用咩check? 唔好甘快打定輸數, 支持你~

Pooh2008:

我cycle32-34day,IUI後打咗兩支安胎針,我今朝CHECK體溫係36.89度,我發覺自己無論來M、排卵、或者而家都一直KEEP住大約36.9度左右,冇昇過37度。

我見到D人成日話自己BINGO,都係37度或以上嘅。

大宅

爸B勳章

原帖由 beirut 於 09-5-15 15:28 發表
Hi yuki0718,

唔好咁擔心, 體溫有無趺到? 體溫因人而異, 但無趺到就得. 聽sis講唔係一定谷胸ga.... think positive d...

你係咪做iui? e生有無同你驗血同幾時見 e生check bingo?

...

beirut:
係啊!醫生叫我22號去驗孕,喺等BINGO期間,我只系塞藥&打兩支安胎針,其實咁樣足唔足夠啊?

大宅

爸B勳章

原帖由 lalamike 於 09-5-15 16:50 發表
yuki0718,

只有體溫有0.5度的溫差(排卵前後)就ok嫁喇,唔一定要over37嫁。
我都係從來未試過over37嫁,我見有bk sister 36.8都bingo!

lalamike:

努力努力,一齊努力!醫生有冇叫你幾時返去驗血啊?

大宅

爸B勳章

原帖由 lalamike 於 09-5-15 17:32 發表
無啊!
塞完藥自己check有無bingo咋……
我都好羨慕有sis可以返去診所驗血,之後再adjust藥量……

lalamike:醫生只系叫我返去驗孕,唔係驗血喔!我D藥5月21號就塞完,5月22就可以驗孕啦!

好心急啊!好想而家自己驗下,但又驚失敗,因為前兩日連續驗,都冇BINGO。

大宅

爸B勳章

原帖由 lalamike 於 09-5-15 18:45 發表
我估我都會忍唔住在check bingo日前check,不過我唔會太早,最多早2天囉……
而家check太大挫敗感了。mouth:mouth:" />

真系好想打自己幾巴,成日叫自己忍住、忍住,但偏偏忍唔到手。

大宅

爸B勳章

原帖由 successbaby 於 09-5-15 21:21 發表
我數過嘞, 真係啱啱好塞到5/17晚, 剛剛用綠d再驗都係白雪雪, 我都打定書數, 所以決定今晚開始停塞, 睇下d m會唔會嚟番, 如果m come, 5/18係咪都去覆診, 順便再plan下個cycle點, 問下醫生接住再試iui, 定抖一個月先, ...

successbaby:
唔好灰心啦!M小姐一日未嚟,一日都有機會。 努力啊!唔好放棄。

你睇邊個醫生幫你做IUI GA?

大宅

爸B勳章

原帖由 幸福大少奶 於 09-5-16 12:20 發表
lalamike,

人人的周期不同, 所以塞藥的日子有長短.

Dr Chan 話, 塞藥係提供黃體, 所以BBT會比較高溫. 黃體期延長. 所以正常情況下, 如果沒有BINGO, M會在沒有塞藥之後的1~2日來. 証明黃體是足夠的. 沒有BINGO不是 ...

幸福大少奶:唔講真系唔知啊!多謝你啊!

首頁

尾頁

跳至