跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 頑皮心媽咪 於 09-2-8 02:58 發表
你地有無諗住打呀? 我仲考慮打唔打好? 因為好貴呀!

阿女個 package 包埋既,所以一定打,除左打,仲有食輪狀病毒疫苗。
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

大宅

原帖由 ptu 於 09-2-10 18:07 發表
我都係呀, join左仁安package, 打左肺炎鏈球菌針第1針, 另外再俾錢食埋輪狀病毒"可預防EV71腸病毒", 呢D錢真係唔慳得架

我都係 join 仁安 package 架
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

大宅

原帖由 mamaluk 於 09-2-10 21:51 發表
me too :) 佢地姑娘打針手勢好好

我系將軍澳診所係醫生打針架啵.....姑娘係幫手捉實BB既工作架

大宅

原帖由 calbeeyee 於 09-2-12 15:48 發表
我都有, 我仲加埋水痘針..

水痘針..???? = 水痘疫苗?!
乜個 package 唔係包埋既咩?? or 係兩樣野黎架???
我唔識啊......請問我係咪要主動同醫生講我要幫 bb 加埋哩??

大宅

原帖由 mamaluk 於 09-2-12 21:29 發表
我返仁安醫院打, 見完醫生就比姑娘打, 兩個女都係, 有兩次大女打完喊都無喊過.

水痘針 = 水痘疫苗, package包埋, package係18個月大打, 但其實一歲後就打得. 通常會等打完痲疹針一個月後打(即13個月大).

...

明白了,唔該晒

首頁

尾頁

跳至