親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

matthew100007 發表於 15-6-19 12:17
會唔會坐好耐,請問在那兒book bus,回程呢?thks 如果我坐地鐵轉的士好嗎
巴士唔洗book, 你當好似邨巴咁, 佢有個時間表, 咩時間停咩站, 預早去等就得, 回程一樣, ZOO上車, 睇番自己喺邊到落車就得~
坐地鐵轉的士不如直接的士!
比條link你自己睇巴士個時間表, 唔會坐好耐, 我中間站上都係坐半個鐘左右到
http://www.zoo.com.sg/chn/visitor-info/how-to-get-here-3.html

子爵府

2bbma 發表於 15-6-30 16:11
係咪carlton city hotel 無呀? 我揾唔到

同埋回程搭的士容易截嗎?
應找過冇, 咁Carlton city應該冇啦, 最近都要去到牛車水嗰頭~
回程我見唔太多的士, 嗰時4:30!
除的士外, 可MRT轉巴士
如下:
最靠近新加坡动物园的地铁路线为南北线(红色地铁线)。您可以乘搭
以下所示的连接巴士抵达动物园园区。
最靠近的地铁站连接巴士号码
宏茂桥 (Ang Mo Kio)138号巴士
从宏茂桥巴士转换站乘搭
蔡厝港 (Choa Chu Kang)927号巴士
从蔡厝港巴士转换站乘搭
兀兰 (Woodlands)926号巴士*
从兀兰巴士转换站乘搭
马西岭 (Marsiling) 926号巴士*
从地铁站对面的兀兰3道巴士站乘搭

*巴士服务仅限星期日和公共假期

子爵府

2bbma 發表於 15-7-3 16:16
回覆 yankaka 的帖子

Thanks you very much
我唔肯定回程是否可以, 不過有需要時可撘shuttle返到市區再撘MRT

首頁

尾頁

跳至