跳至

首頁

尾頁

子爵府

Joyce1888 發表於 12-5-14 12:04
Hi all,

my bb had the interview at Good Health last week and just want to know when will be the res ...

以我所知, 係即時知架喎, 我囝囝今年k1的, 佢n時入學, 係即in即知即交留位費的!

子爵府

siukwai327 發表於 12-5-15 12:20
mrsklee: 我都收到電話但要聽日去註冊~
我想請問你知唔知呢D資料:
1.N班上下午各有多少人?

我囝讀緊k1的, 都是由n開始讀上來的! 上午班!
1) 佢地嗰屆N班時, 由開學24人(6人一組分4組), 到12月時共36人(6人一組分6組), 因為9-12月時開咗學, 但有D細仔未夠歲數, 佢會收咗先但夠2歲先返學! 佢地會2組一個老師, 然後6組夾埋又有一個班主任的! 至於下午班人數很少, 實數我不太清楚!
但每年人數不同, 這個只是我囝當年的人數!
2) 直升K1的, 若上午班有位, 下午班的可申請轉上午!
3) N只有英文, 要k1才有普通話! 每日有20mins外籍老師教授, 間中外籍老師亦會在其他課堂中出現協助!

希望幫到你啦!

子爵府

siukwai327 發表於 12-5-17 13:15
唔該晒咁多位, 最尾我都去康傑註冊左, 希望女女返得開心啦
同埋問過校務處, 下午班會有3組, 每組14人 ...

welcome to康傑大家庭!
你囡囡返pm呀?
今年pm都咁多人, 14x3咪即係42人?

子爵府

siukwai327 發表於 12-5-18 18:28
係呀,pm,上年冇咁多人?另外康傑多細b嗎?

我仔當年(2010年8月開學嗰批)都算多, 1/3囉, 因為9月後都有新生, 那些應該是細b!

首頁

尾頁

跳至