自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 Erwin_bs 於 09-5-24 19:40 發表
係快樂坊學過, 好推介

http://ncschk.com/index.htm

至於史xx , 去做教練唔錯既

快樂坊...very good !!
我女由細勁怕水,但我從來唔想強迫佢學游水,不過都由幼稚園開始,每年暑假都問吓佢有冇興趣學....佢都唔肯,佢話諗起無水泡會驚....
直到上年,佢都9歲嘞,我再問佢,先開始接受去學游水,,,,
我上網search左好耐先搵到呢間,見佢網頁好詳細講解點去教小朋友"唔怕水",亦同我本身意願相同(我只想個女enjoy游泳,並唔係要train佢去泳隊攞獎),所以揀左呢一間!!
第一堂,我女換好泳衣唔想入去,我推左佢入去就等,,,,
點知一小時後,我女出嚟唔肯走,話要繼續游!!高教練話佢當日已即日學識"離手浮水面"....
我係非常驚訝 !!!!!!
so我覺得不妨入去佢地網頁睇睇!!!或search吓"快樂坊",我上年search到某個blog,見大人跟高教練學完都讚好的,,,,

子爵府

原帖由 Erwin_bs 於 09-5-24 23:12 發表
好開心係bk搵到知音人

要學水 泳會太多唔知點揀

當初決定係快樂坊學就因為認同其理念

上快樂坊既網頁睇下啦

希望小朋友開開心心學識游水 ...

haha~你小朋友係幾時去學的???
我覺得佢兩公婆好有心去教小朋友,開頭都懷疑佢地又要收學生又好似唔志在錢?????
但事實佢地係收一般價錢,俾到我意外驚喜!佢地亦唔會收太多學生,我女上年暑假都係一對三,我女當時報左一星期三堂,我由第二堂已忍唔住入場睇佢地,佢地真係學得輕鬆and開心呀,落左堂重要留低一齊玩水!
完左個暑假我想個女繼續跟高教練,但佢已收晒全年學生,and佢都話我女當時程度,報任何一間泳會都跟得到無大問題了.....我就聽佢講,跟左個女學校的泳會學,so far跟完快樂坊一個暑假真係差好遠!!!我女而家喺同班學生之中(而家喺泳會學要一對六),每期考試都最高分成績,我覺得全因為之前一開始有個好教練,我個女而家考游水係好開心o架,唔係因為自己叻...係因為佢鍾意游水啊!!

子爵府

原帖由 雪文 於 09-5-25 11:02 發表
各位, 我睇咗你哋介紹都好想去報名, 但有個問題請問大家 ;

九龍公園
佢地是否book左一個區來教定點.. ??

因為我見好多冇book ,就咁教..但其他人又可游過來..
我覺得唔係幾好...

...

你指快樂坊有冇book場???
佢地無o架!!但就對學生數目少,唔會一對六咁多,,,,
我個女當時第二堂我都有入去睇,有人游埋嚟問題唔係最大,而係教練一對三個學生,so佢跟得好好,學生第一堂都學到自己浮水!!!
我女而家無跟快樂坊嘞(佢上年暑假後full晒),跟左出面泳會,人地直頭係培正入面成個場,不過我有睇上堂,一對六個始終教練真係跟唔到咁多,學習進度只可以"睇大圍"...
所以我覺得場地唔係最重要,主要可以俾家長睇到就好足夠!

首頁

尾頁

跳至