懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家32週 ~ 已經重左 32磅 唔知重會爆多幾多磅出黎, 但健康院姑娘言話我增長得好好 ,今個星期開始覺得行路開始辛苦喇,好重好聚,腰同盤骨都好痛~

別墅

pokmilkpuff 發表於 16-8-4 22:15
你本身好瘦嗎?32磅! 一定好辛苦!!
我2個朋友偏瘦, 生時都共重40磅, 而家佢哋都瘦返哂!
我本身 ...
我本身115左右啦,都唔算瘦架,我覺得上身冇咩點肥過,係個肚同下身腫脹得比較多。本身我d朋友都話睇落我陀得好輕鬆,我自己都覺得我都算好靈活,但到左今個星期,我終於覺得自己行得慢左,好似冇力行得快d咁。日日都重要搭長途巴士返工,由元朗搭頭站搭到觀塘尾站,格巴士勁 凳,有時凳到個肚實哂 ,真係攞命,重要忍埋今個月先放假

別墅

pokmilkpuff 發表於 16-8-5 21:14
我本身重你d, 120磅…… 搭地鐵返工, 好彩都有人讓座, 不過最辛苦係上地鐵樓梯, 同向地鐵站行返公司果段路 ...
原來我記錯左 ,我今日已經係33週+6 喇 見倒你地好多都係重得 15磅左右 羨慕死我啦我成個懷孕期其實冇乜點節制過自己食嘜、同平時食量唔係差大遠咋 ⋯但係就重左咁多磅 +_+

別墅

pokmilkpuff 發表於 16-8-8 17:59
咁你記唔記得由32週到37週重咗幾多磅?
我中等身型有肉地但又未叫好肥, 未懷孕前122磅, 有肚腩仔囉~
因為 ...
我今日34週喇 ~ 琴晚磅左 已經去到150
重有6個星期~ 輕鬆心情面對啦 ,唔驚得咁多喇

首頁

尾頁

跳至