婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

40歲,單身,為人師表,家中長子,99早已預留豪宅一單位連車位,有車代步,十年前已有積蓄過百萬。好吸引鑽石王老五?旬盤竟然無人喉?
此人曾因溝不到同事奮而辭職,一停就十年冇做過正職,只是啃老。但因沒有洗費,竟然有大筆積蓄。後來搵到長途韓國女友,99生怕愛子洗錢租酒店貴,全家人將屋企讓出予他們相宿相棲(兩次!),6299c6去屈就親戚狗窩。韓女最後一次來港,丟失相機被大伯用英文粗口辱罵後分手了,連送女仔上上機都冇。
大伯無業期間趁無人在家,曾叫過不知名女子上門在我c6兩兄弟間房搞野。點解c6知道?因為他拍埋淫照!save喺兩兄弟share用電腦中,c6時運低開recent document時發現。c6話成為佢人生中一大汚點!磨滅不到的陰影!

複式洋房

引用:40歲,單身,為人師表,家中長子,99早已預

原帖由 molelee 於 13-02-23 發表
40歲,單身,為人師表,家中長子,99早已預留豪宅一單位連車位,有車代步,十年前已有積蓄過百萬。好吸引鑽 ...
你可能會覺得冇野做都有咁多銀?是的,佢孤寒程度可能世界頭十位。直到現在,他衣食住行從來不用分毫。衫鐘意執免費tee,住同父母,一毫子家用都吾使出,楂屋企車油錢都吾使比,試過車我老公返屋企收番$5隧道費!現在他教書每個月人工完全穩袋!稅不用交很多因有“供養“父母免稅額!

複式洋房

回覆:大力大力 的帖子

阿Q得黎又好啱!

複式洋房

回覆:molelee 的帖子

其實點解咁長氣出帖講古?因為大伯實為經典人物。c6同佢感情就冇乜,開口埋口都淨係講波馬。我覺得99想“營造“佢兩兄弟好感情,久不久就“聲稱“大伯送禮。例如99無那那同c6講大伯交牌費(一年$2000左右),其實關我地乜事,但99講大話好差,後來自己篤爆係自己交左。我大女生日,我想買ikea張highchair$450比佢,99又“聲稱“62同大伯一齊夾錢送比大女,但我同老公都知道大伯一定冇夾錢mouth:今年過年犀飛利了!大伯真的“送“一個好大嘅財神風車比大女!重有一條蛇形公仔...點知原來個風車係爛嘅,這些東西都是大伯學校擺年宵賣剩䉀多謝哂

雖然是親兄弟,但大伯在我同老公結婚時只是比左$200(一人一百)斟茶利是。兩個女出世當然冇禮啦!慣了!

兄弟無緣份無辨法。但希望大伯對自己同住父母好d啦!62試過隻腳阻佢睇波,大伯即大罵佢老豆“行開啦,廢柴!“

唉,為人師表,食煙賭錢講粗口,人又鹹濕,誤人子弟呀好在大伯份人只得一個好處,就是怕死,否則可能搞女學生見報呀!

wongjoetabo  我同老公結婚時只是比左$200(一人一百)斟茶利是...俾利是你,都要俾你話  發表於 13-2-23 18:02

複式洋房

引用:你少見d,無咁激心。他性格咁古寒自私,找另

原帖由 Lovely_4 於 13-02-23 發表
你少見d,無咁激心。他性格咁古寒自私,找另一半比較難,連咁忍得氣的韓國人都罵走。。

...
我都覺得韓女都頂吾順佢真係極品

複式洋房

引用:Quote:原帖由+molelee+於+13-02-23+發表40

原帖由 skybiebie 於 13-02-23 發表
唔係有個豪宅留比佢咩?你6299點解要搬黎就佢,不過所以話呢,男人去到呢啲時候仲單身梗有原因既…

...
當時個豪宅放左租。99成曰鍾意做爛好人,又非常吾捨得個仔租酒店同條女住咁重皮(孤寒係遺傳),寧願借個妹一個唐樓單位一家三口屈埋。可能99以為大伯玩認真,娶硬韓妹做新抱先咁大犧牲,點知撻哂Q!:;pppp:

回想我仲同老公拍緊拖熱戀時,我地梗係成日去wet到好夜。不知就裡的死狗62突然大罵我老公吾生性,鬧到我老公離家出走,主要鬧佢因為出去wet要洗錢。那個大伯拍拖就連大床都貼埋比佢!勁大細超!點知最後結成婚的是我們,我仲生兩個孫比佢玩!當年如果真是棒打鴛鴦,6299而家真是抱孫無望!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+molelee+於+13-02-23+發表其

原帖由 木土土 於 13-02-23 發表
又䶢濕又變態影淫照,唔好俾你個囡接觸佢!
我好少見佢,可能幾個月至半年。但佢會趁我兩夫婦返工,學校假期同6299黎我屋企踩場。成曰搣我d女!

複式洋房

引用:.......his+parents+love+him...not+your+c

原帖由 papa2011 於 13-02-23 發表
.......his parents love him...not your c6
溺愛最終害佢!99千方百計遷就佢,點知到頭來大仔縱壞哂!成日呼喝老父母,性格亦非常難相處,何止冇女友,朋友都冇。不過大伯咁大支野,永遠吾覺得有問題。我自己引以為戒!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+molelee+於+13-02-23+發表我

原帖由 木土土 於 13-02-23 發表
點算?叫工人幫手𥄫實,大部分侵犯小朋友既case ...
我當然知道!我也可以派出公公婆婆監視!6299吾知佢“愛子“咁猥瑣!我已向工人及我父母明言要防範此猥瑣大伯

複式洋房

回覆:這樣的大伯(長篇)

99真是理財有道,一早坐擁多間物業放租。自己一家四囗反而屈喺細單位住。我老公及大伯先後放洋回港,理應兩兄弟共用一房間。但99冇買碌架床,得一張床兩兄弟點訓?我老公做廳長訓梳化,亦冇地方擺衫,衣服一直放喺留學時那個爛喼。四年來一直這樣直到結婚,真可憐,屋企又吾係負擔吾到。據老公回憶,那時候他亦不願與大哥同房,因為大伯成曰上鹹網,好尷尬!有人仲上鹹網中哂毒賴我老公!我老公訓梳化也非常慘,那個好柒的62半夜會出來廳睇波,重要嗌埋!難為老公第二日要返工我仲記得果時老公訓梳化,試過比62留下撩過d牙籤拮親。但老公真的太隨和,冇計較。佢話如果據理力爭會搞到家嘈屋閉。

原來“大伯怪獸“是這樣練成的!

C6回想以前,原來而家咁好!老公特別珍惜現在自己個家庭,因為他是熬過來的!故事教訓千萬不可縱壞細路,大伯被99縱成咁,冇得番轉頭!99亦明言會養佢一世,梗係啦,睇怕除了99冇人會服侍到大伯!

複式洋房

引用:你個大伯真係.....無得頂你62太偏心了+咁話

原帖由 doublehappygirl 於 13-02-23 發表
你個大伯真係.....無得頂
你62太偏心了 咁話你老公
好在你地爭氣 現在有個好家庭
乜要派利是比大伯咩?照計吾使,我地都無派,下年你可以慳番,橫掂佢都吾稀罕

複式洋房

回覆:這樣的大伯(長篇)

大家好關注我d女嘅安全,係...我自己也一額汗。我也不是善男信女,大伯都幾怕我,我試過同佢講“小朋友吾鍾意你搣佢“黑面兼啤住佢。佢竟然趁我去厠所時搣!我老公覺得冇問題又吾阻止!我已經訓示c6不可再發生!而家只要大伯在場,我一步都吾再走開。

雖然我兩個女仲細,但我有教大女性教育,三歲小朋友吾可比人摸比人睇之類。小心防範,禽獸可能喺附近!

首頁

尾頁

跳至