跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

虫少繼第一二日返學頭威頭勢, 周圍say hi, 之後發燒3日無返學, (唔關學校事, 係佢返學前已經吽病中), 今星期就慘喇! 星期一把聲拆咗, 今日好少少, 不過一返學公公就報告未入門口已經喊, 簡直無鬼用!

大宅

虫少繼第一二日返學頭威頭勢, 周圍say hi, 之後發燒3日無返學, (唔關學校事, 係佢返學前已經吽病中), 今星期就慘喇! 星期一把聲拆咗, 今日好少少, 不過一返學公公就報告未入門口已經喊, 簡直無鬼用!

大宅

原帖由 小丑魚 於 10-8-18 09:49 發表
原來虫少病了, 吾怪得你沒有報告虫少返學的情況啦! 吾舒服梗係嗲d啦, 小虫今個星期每日要返幾耐呀?

佢上星期二開始持續發燒呀! mon 1hr, tue 開始 2hrs, 下星期開始全日3hrs, 由得佢自已習慣下!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-8-18 10:41 發表
小虫病咗呀, 咁要休息下喇! 病緊係嗲d架喇, 好快無事!
翁b前兩日都有少少鼻水, 食咗幾日double vitamin c又無事, 不過輪到我, 好似作病咁~
沉日老師第一次打電話比我, 因為知道開始由姐姐帶返學, 驚我唔放心, 仲話翁 ...

翁b真好嘢! 搞到老師以為睇錯人仔! 勁!

咁姐姐最後都無 lost her way 啦! ok wor!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-8-18 14:34 發表
Kim, 姐姐無走失, 不過係遲少少啫~帶咗佢成個星期都仲走失, 真係要帶佢去check腦 小虫今日點? 退哂燒未? 係唔係流感? 呢排我身邊都有幾個同事中....
suki, 你講得好啱! 翁b真係好識扮野, 今日仲 ...

小虫係唔知邊處 (我懷疑公園) 野到d過濾性病毒, 出庖疹x形, e生開抗生素5日, 小虫好番無燒先返得學! e生話好 common, 小朋友周圍摸, 會口水傳染, 一食手仔就立即中招!

老師話小虫今日都有喊, 但少咗好多. 同埋坐佢隔離個大只仔同學仔都唔嘢少, 今日企圖搶虫少只 thomas 杯, 虫少不甘示弱, 結果倒晒d水.

莫非翁b識變面?!! 大師!!!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-8-19 16:32 發表
抱幾日就無野架喇, 頓頓未慣啫~
(話時話, 老師抱多幾日都唔抱啦, 你估頓頓輕架)難為你由學校抱返屋企就真~

同意! 老師邊會長期抱住你個b wor! 睬你都傻啦!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-8-19 16:37 發表
小虫咁小病都被傳染, 睇怕呢隻菌都唔野少! 依家好番就好喇!
小虫同大隻仔同學坐?? 仲有小朋友大隻過佢? 真係一山還有一山高~大家可以切磋切磋 ...

之前 orientation 有個小朋友 (唔知邊班n嘅!) 高佢半個頭添呀! 我下星期一放半晝, 真係要帶佢返學見識下先! wahahahaha!!! 之前陪返學果日半班返9:00, 半班返 10:30, 見唔晒佢d同學仔呀!

今日老師打電話俾我, 話虫少好搞笑, 佢直至琴日都叫佢班主任(溫主任)做ee, 琴日臨放學溫主任教佢係"溫主任"3個字, 佢就開始叫"溫任", 今日再問佢就變咗係"老師", 跟住就"溫主", 佢班主任俾佢吹到啤一聲! hahahaha!!!

大宅

原帖由 小丑魚 於 10-8-20 09:05 發表
今日小虫可能叫了溫總 , 小虫是否9月先搭校車嗎?

小虫不搭校車了, 公公婆浪每日會送佢返學放學, 順便飲茶, 我又省一筆$$$! hahahah!!!

大宅

原帖由 糖糖B 於 10-8-20 09:50 發表
高佢半個頭?!!! 係真唔係呀?? 畦...你真係要返學見識吓o個個大舊同學仔呀!! 原來你o地没見晒d同學仔o架?!! 我o地見晒lu...好彩上次打糖糖個面珠仔個男仔唔係坐佢隔離唔係返學日日比人打就c火!!

糖糖都唔係叫老師 ...

學校1st week 適應週會間開全班, 分2個時間返學, 咪見唔晒全部小朋友囉! 都好, 否則全班一齊喊, 老師都唔知點搞!

星期一同虫少返學就有得見邊個大只仔同小虫搶嘢喇! 好嘢! 有對手!!!

你教糖糖唔架開都要大叫求救嘛!

大宅

原帖由 糖糖B 於 10-8-20 10:31 發表
NO啦....婆婆送呀....姐姐送我真係唔放心...除非婆婆唔得閒啦....之但係唔得閒我都會叫舅父仔送囉!!

但係9月舅父仔開學wor! 你都要先 plan 下後著囉!

大宅

原帖由 糖糖B 於 10-8-20 16:12 發表
小虫真幸福...公公婆婆接放學仲可以順便了解下佢返學情況!!

今日婆婆接糖糖放學時, 學校安排咗佢O地睇VCD, 係佢O地上堂時錄低...婆婆話糖糖玩得超開心...又見到佢笑到見牙唔見眼!! 如果我今日接佢放學就好啦...唉. ...

你下次安排到去接放學就要事先同老師講聲, 準備定俾你睇嘛! 如果有得睇我都想睇小虫個上堂情況呀!

大宅

原帖由 糖糖B 於 10-8-23 10:25 發表
佢專重開間房個日播晒咁多班n班o架...我唸佢唔會專登比我睇囉.....

不過遲d有得睇....yeah!~~~

好羨慕呢!!! 今朝 虫少食早餐太慢, 返到學校d小朋友已經入晒課室, 無得見下邊個係大只仔會同小虫搶嘢, 唯有等下次...

虫少今朝行返學校條路, 行到一半已經喊, 我跟住抱住佢, 同佢講佢去返學, 然後媽媽返工, 公公2個鐘後再接佢, 佢就無喊喇, 仲話媽媽返工. 同佢講記住叫ee早晨, 老師早晨, 佢又記得叫. 而家好似好多嘢都明咁, 好好笑!

大宅

小虫今日正式上3hrs 堂喇, 老師話佢已經習慣晒, 一d都無喊喇! 好嘢! 不過放學返到屋企就好似好累咁, 跌晒 watt 囉!

佢今日都第一次換咗褲仔返來喇! 我地仲以為佢賴vv, 老師下晝俾電話我, 話佢今日唔小心去vv時整濕咗褲仔, 我都安慰d! 希望佢繼續努力啦!

大宅

原帖由 糖糖B 於 10-8-25 12:00 發表
係呀...佢學校返9點-12點45分
k1就9點-1點
糖糖返學前2日幫佢介咗片片啦....慳返唔少...yeah!

虫少仲著緊片, 仍然間中失手! 仲有, 我瞓覺同出街一定唔會博!

大宅

原帖由 糖糖B 於 10-8-25 12:00 發表
係呀...佢學校返9點-12點45分
k1就9點-1點
糖糖返學前2日幫佢介咗片片啦....慳返唔少...yeah!

嘩, 返 3hrs45mins, 又多45mins free time! yeah!!!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-8-25 13:02 發表
翁b用咗2日時間就適應了搭校車了, 可能車上既ee真係經驗豐富! 今日搭第3日, 一見架車停低已經主動問我地拎書包同揮手講bye bye了, 上車見到ee仲識叫ee早晨! 坐定定比ee扣安全帶....等我仲擔心佢會大喊大叫, 同車上既 ...

算啦! 細路仔跌跌撞撞一定有, 仲精精神神食得瞓得痌得就ok 喇! 好快散瘀, 無事嘅!

講真, 如果老師上上下堂 call 我, 我都會 assume 虫少梗係喺學校打人! 係咪對呀仔唔係幾公平呢?!!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-8-30 11:57 發表
沉日全日下午都留意住新聞片, 一來係因為遊行, 去唔到都想感受 / 支持下! 二來我家公主放假, 我驚佢去d人多地方, 有d擔心~
估唔到下午六點幾, 翁爸突然大叫: 叉燒媽...頓頓呀!! 我立即轉頭細看, 果然見到叉媽抱住頓 ...

坦白講, 自從上次中暑真係唔係好敢猛太陽周圍去, 仲要帶住虫少! 叉燒媽, 真係支持你!!! 希望大家的正能量可以帶來陸續的好消息!!!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-8-31 11:43 發表
比你讚一讚, 立刻飄飄然........ 我呢排真係鬧少咗佢, 一來唔想動氣, 二來翁B返學後, 大家都要適應 / 安排每日既時間表, 所以有咩唔妥都係捉佢哦兩句就算了~
我家公主星期日都有去灣仔祈禱會, 仲要靜靜雞去完返來先 ...

你唔係呀, 家下仲諗住去旅行? 起碼出年年中先啦! (如果你搞得掂屋企d嘢同人仔的話! 都係c咗條心吧啦!!!)

贊成, 公主有分加!!!

大宅

原帖由 小丑魚 於 10-8-31 13:07 發表
唔想動氣 。 難得翁生放假去旅行啦(如果捨得放低翁B)。 近排帶小魚毛出街就唔用片, 我哋怕他賴尿, 成日問住佢有冇尿, 佢會好鬼大聲話無、無 。 ...

我家大少就最鍾意朝早公公婆婆同佢飲茶果時, 或下畫食 tea 果時, 叫要開大開細! 不過出街前同佢去佢就一定"no"囉! 激c我!!!

大宅

原帖由 小丑魚 於 10-8-31 15:10 發表
小虫喜歡在外面開大架 。見到小虫上影樓d相, 佢瘦左喎。

瘦咗, 不過又唔見高咗WOR! 磅數KEEP住34/35LB, 唉!

首頁
34567...12

尾頁

跳至