跳至

首頁

尾頁

大宅

我同你一樣,大囡係09年5月bb,到時大約1歲4個月,雖然我都想生多個,都想早啲生,但都擔心到時會搞成點,現在大囡都係姐姐照,我自己要返工,到時都係同一個姐姐照顧,希望一切順利;我亦相信天的安排一定係有意思的,我自己都會努力,亦希望BB平平安安。

原帖由 siulamxx 於 10-1-19 16:49 發表
有姐姐都攪唔掂呀, 到時一個學行一個初生, 姐姐顧得邊個? 我當然唔想亦無能力請多個姐姐喇, 或者請個鐘點EE幫手. 依家都有點不安, 不過BB係天錫的禮物, 希望BB係肚裡面平平安安, 出世後點安排都唔諗得太多住了。

:t ...

8 weeks - 1.44cm        16 weeks - about 9cm
11 weeks - 4.94cm       born - 2.65kg
12 weeks - 5.94cm

大宅

一定唔會請多個了,邊有咁多錢?兩歲其實都唔錯2,我啲朋友的兩歲BB都已經識講唔少嘢,同埋都ok可以理少啲,唔好咁擔心!加油!

原帖由 ivyivyivyivyivy 於 10-2-1 13:58 發表
nancy_city,

我大女都係姐姐湊... bb 出世 家姐剛剛兩歲... 不過我同c6都擔心姐姐自己一個o係屋企攪唔掂...

可能要請多個姐姐???????!!!!!!!!!!!!

8 weeks - 1.44cm        16 weeks - about 9cm
11 weeks - 4.94cm       born - 2.65kg
12 weeks - 5.94cm

首頁

尾頁

跳至