時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

九龍東
陳婉嫻叠馬 任亮憲難埋身

【本報訊】投票率一直帶頭的黃大仙區,以龍上選區選情最矚目。人民力量的維園阿哥任亮憲分別狙擊出山的工聯會票后陳婉嫻及民主黨林偉基。他衝向陳婉嫻時拿着一個「最佳女主角」獎座,揶揄嫻姐好演技,但她早有準備,由數十人的龐大助選團作前盾,完全隔開。
任亮憲及林偉基昨早在人流聚集的黃大仙上邨羅馬廣場拉票,分別找來黨內重量級人物黃毓民及李華明助選。勝券在握的陳婉嫻 11時許才在助選團簇擁下現身,聲勢浩大。任亮憲見狀即上前高聲質問她為何一直避開交鋒,場面一度混亂,但他始終無法埋嫻姐身

華叔愛徒力挽狂瀾

陳婉嫻表示,任亮憲指罵支持她的街坊,她不欲見到衝擊,故寧願避開。任亮憲轉頭狙擊林偉基,整個下午變成人民力量與民主黨助選團互相指罵。為林偉基拉票的李華明認為,任亮憲的行為有礙民主黨爭勝,間接令陳婉嫻得益。
另外,已故支聯會主席司徒華的愛徒李耀基走入「紅區」秀茂坪南,挑戰民建聯地膽麥富寧。他坦言對勝出感悲觀,因附近多區候選人自動當選,建制派可集中資源為麥拉票,「呢區赤化太耐,即使華叔喺度作用都唔大」。有年輕選民說,區議會與立法會選舉不同,首重地區政績,故決定選麥富寧。 22歲鍾小姐則投李耀基一票:「我要改變!都估佢贏唔到,當鼓勵吓。」李耀基說,面對建制派抹黑及人民力量狙擊,擔心觀塘區泛民議席全失。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

唔該你檢討下你同你黨員既行為, 香港市民唔要爛仔人民, 唔要嘩眾取寵, 唔要暴力政治

珍珠宮

好媽媽勳章

11B 發表於 11-11-7 10:31
我以前住過嗰區,陳婉嫻係做嘢嘅人黎架。

個任乜水,咁多個人嘅負面新聞。 ...

香港市民要既係真正為市民服務既議員, 唔要政治明星, 唔要爛仔議員.

珍珠宮

好媽媽勳章

Chunheimami 發表於 11-11-7 10:23
青山好似有開放曰喎,快d組團入去視察吓,啱就留低長住唔洗返出嚟啦

...

段新聞片見到佢好似有精神病+燥狂症咁, 若然一覺唔好彩比佢當選, 咁就大鑊mouth:

首頁

尾頁

跳至